Zvezdina arogancija bez pokrića - Od Terzića do Bukarija

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 21.12.2023.
00:09
Izvor: Sportske.net

U dobru se ne ponesi... Ali, u Zvezdi o tome, izgleda, nisu mnogo vodili računa.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Partizan jeste u problemima i to nije nikakva tajna. 

Večerašnja pobeda nad Crvenom zvezdom od 2:1 u Humskoj je pružila priliku pristalicama crno-belih da se tokom zime hvale kako je njihov tim jesenji prvak u konkurenciji najskupljeg Zvezdinog tima, ali taj trijumf sam po sebi ne može da reši brojna otvorena pitanja u klubu iz Humske.

Otvoreno je pitanje ko će biti novi predsednik kluba, nekoliko meseci posle ostavke Milorada Vučelića, otvoreno je pitanje kada će se navijači vratiti na južnu tribinu, otvoreno je pitanje nagomilanih dugova i kako ih vratiti, a i trener Igor Duljaj je svojom zagonetnom izjavom večeras nagovestio da bi otvoreno pitanje mogao da bude i njegov dalji status.

Partizanu su potrebne pozitivne promene kako bi ponovo postao ''strah i trepet'' za rivale makar u Superligi, a ne da bude izložen potcenjivanjima kakvih je u ovoj polusezoni bilo možda više nego ikad.

Kada je Duljajev tim vezao nekoliko pobeda na početku sezone, bilo je komentara i iz nekih drugih klubova kako je Partizan ''prijatno iznenađenje'', jer valjda su neki očekivali da će se ove sezone nastaviti ''slobodan pad'' crno-belih započet prošle sezone kada su završili tek na četvrtom mestu.

Ali, najglasnije potcenjivačke izjave usmerene ka Partizanu dolazile su iz redova njegovog večitog rivala.

Tako je letos generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić, ohrabren dolaskom izraelskog trenera Baraka Bahara kao i skupocenih pojačanja, sa visine gledao na Partizan, ne smatrajući ga više ozbiljnim konkurentom za titulu prvaka.

''Nama je cilj da Zvezda bude što jača. Ne volim lažnu skromnost i one lažne floskule iz doba komunizma da bez jakog Partizana nema jake Crvene zvezde. Uz dužno poštovnje Partizanu, on nam u ovom momentu nije konkurent. Zvezda se meri sa klubovima srednje kategorije. To su Dinamo Zagreb, Olimpijakos, Kopenhagen, Sparta Prag...'', nabrajao je Terzić tokom gostovanja na RTS-u.

Čak i kada je Partizan imao šest bodova prednosti u odnosu na Zvezdu, ni to se u ''zvezdaškoj javnosti'' nije smatralo previše ozbiljnim problemom za crveno-bele, iako je povremeno i bilo pohvala na račun ''simpatičnog'' Duljaja i njegovog tma.

Zvezdina titula se ni tada nije dovodila u pitanje, pogotovo kada je Partizan tu prednost izgubio uoči večerašnjeg derbija.

Tada je i brzonogi Osman Bukari svesno ili nesvesno pokušao da omalovaži rivala, najavljujući pobedu Zvezde u Humskoj od 3:0 ili 4:0... Kao da se crno-beli ništa ne pitaju.

A kada je već to rekao, očekivali smo večeras da na terenu pokaže sposobnost da potvrdi svoje reči, ali on i njegovi saigrači su po ko zna koji put pokazali brojne slabosti u završnicama akcija, pa je sada sve jasnije da ni one propuštene prilike iz Berna koje su još skuplje koštale Zvezdu nisu bile samo nedostatak sreće kako se to predstavljalo u javnosti.

Epilog - toliko hvaljeni Barak Bahar je ekspresno smenjen odmah posle poraza u Humskoj, na njegovo mesto se posle četiri godine vraća Vladan Milojević, a ostaje da vidimo da li su na ''Marakani'' sada postali svesni izreke ''U dobru se ne ponesi...'' i da li će u nastvaku sezone više poštovati svog najvećeg rivala.

Omalovažavanje Partizana joj ove jeseni nije donelo rezultat. Tokom zime će mu gledati u leđa.

Ne propustite