24 časa posle, Jokić novim tripl-dablom zadivio planetu!

Autor: Boris Jovanović
utorak 08.03.2022.
07:58
Izvor: Sportske.net

Ponestaje komplimenata, valjda je rasprava o MVP tituli gotova?

AP Photo/David Zalubowski
AP Photo/David Zalubowski

Povezane vesti

Nikola Jokić je nastavio da drži časove košarke, posle Nju Orleansa na redu je bio Golden Stejt. U pobedi od 131:124 Srbin je napravio drugi tripl-dabl u nizu, ubacio je 32 poena, imao 15 skokova i 13 asistencija, ovo je njegov 18. tripl-fabl, naravno MVP vodi u toj kategoriji.

Forma našeg košarkaša drži Denver iznad crte, odnosno na mestu koje znači direktan plasman u plej of, oni su sada 13 utakmica iznad 50%, najbolji rezulata u sezoni.

Posao je Jokiću bio olakšan, Ker je odmarao Karija, Kleja Tompsona i Viginsa- Gosti su vodili, ali u finišu treće četvrtine su izgubili prednost, bili u igru i pet minuta do kraja, kada je odlični Džordan Pul pogodio trojku, ali na kraju pogađate Jokić prelomio, koš pod faulom i dodatno slobodno bacanje su bili potvrda pobede.

Inače ovo je bila utakmica iz prošle godine, odložena još krajem decembra, Voriorsi igraju četiri mečeva u pet dana, sada moraju kod Klipersa večeras, pa se onda vraćaju u Denver, u četvrtak ponovo igraju redovni meč protiv Nagetsa.

U opasnosti su da budu počišćeni ove sezone, naime Denver je dobio prva tri meča između ovih timova.

Šta reći o Jokićevim podvizima?

U svim tripl-dablovima ove sezone, on je taj učinak napravio pre treće četvrtine, tačnije imao dvoccifreni broj poena, skokova, asistencija, dobra statistika je kako rekoše u poslednja 24 časa, dakle dve večeri u nizu, 78 poena, 24 asistencije, 27 skokova i naravno ne postoji čovek koji može ovo da napravi u NBA ligi u ovom trenutku, pa je rasprava o MVP tituli baš bezrazložna. 

Jokić ima 74 tripl-dabla više nego svi ostali igrači Denvera u istoriji zajedno. 

Voideli smo ponovo specijalnost, kvoterbek pas, ali to je postalo toliko uobičajeno da zaista više nema potrebe trošiti reči, Nikola Jokić je najbolji igrač današnjice. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke