A kad na ovu Zvezdinu igru ''dodamo'' i Tea i oporavljenog Lazića?

Autor: Darko Mitrović
sreda 09.10.2024.
22:43
Izvor: Sportske.net

Ovo je tek nagoveštaj Zvezdinih mogućnosti u novoj sezoni Evrolige.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Da li već možemo da kažemo da se Zvezda okrenula Evroligi?

Crveno-beli su u prva tri kola AdmiralBet ABA lige pretrpeli dva poraza na gostovanjima u Dubaiju i Splitu, pa već sada imaju dve pobede zaostatka za Partizanom u trci za prvo mesto i startnu poziciju za plej-of, što se prethodnih godina smatralo kao ključna prednost za osvajanje titule u regionalnom takmičenju.

Reći ćete da je suviše rano za takve procene i da Zvezda ima dovoljno vremena da anulira taj zaostatak, ali čak i da ne uspe u tome, tim trenera Sferopulosa je u završnici prošle sezone pokazao da ima kvalitet da trijumfuje i pred Partizanovim navijačima kada je to najvažnije, pa crveno-belima ove sezone možda ta trka za prvo mesto u ligaškom delu sezone i neće biti prioritet.

Mnogo važnije je što je Zvezda je večerašnjom pobedom nad Baskonijom najavila mnogo bolje dane u Evroligi i kvalitativni iskorak u odnosu na prethodne sezone, da će konačno biti ozbiljan kandidat u borbi za plej-of.

Crveno-beli imaju maksimalan učinak posle prva dva kola, savladali su Pariz u gostima i Baskoniju pred svojim navijačima u Beogradskoj areni, ali iako je u narednim kolima očekuje teži raspored, počev od duela sa Fenerbahčeom u Istanbulu u sledećem kolu, Zvezda još ima dosta rezervi da dodatno unapredi svoju igru.

Za razliku od Partizana koji je prošle nedelje protiv Baskonije igrao sa samo osmoricom igrača, pa u finišu posustao i dožive poraz, Zvezdin trener Janis Sferopulos je večeras odlično delio minutažu, koristio je na pravi način 11 raspoloživih igrača, podelio im uloge u kojima su se odlično snašli, a priliku je dobio i još uvek ''roviti'' kapiten Branko Lazić koji je na terenu proveo tek pola minuta.

Očekuje se da Lazić vrlo brzo bude potpuno spreman i da preuzme svoju prepoznatljivu ulogu, pre svega u odbrani, ali ono što je za crveno-bele još važnije je što je Milošu Teodosiću istekla suspenzija i što će protiv Fenera crveno-beli biti jači za sjajnog plejmejkera.

Sa Teom u timu Zvezdine mogućnosti su znatno veće, napadačke opcije raznovrsnije, a kada imamo u vidu da je i samopouzdanje celog tima sada mnogo veće, da su početne sumnje razvejane, od crveno-belih se može očekivati nastavak serije evroligaških pobeda.

Zvezda je i večeras dominirala u asistencijama, Miler-Mekintajer se tu posebno ističe, a kada je tu i Teodosić, treba očekivati još razigraniji tim, kao i da još neki igrači dođu do punog izražaja, poput Dobrića koji je večeras bio jedini uz Lazića bez poena.

Naravno, neće sve biti idealno, ostaje taj problem nedostajuće ''četvorke'' posle neuspelog pokušaja da se angažuje Petrušev, ali to ne znači da se u toku sezone i to pitanje neće rešiti.

U svakom slučaju, mnogo je razloga za optimizam u Zvezdi posle odličnog starta u elitnom evropskom takmičenju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke