ABA - Cedevita 'pregazila' Sutjesku

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 20.12.2015.
20:43
Izvor: Sportske.net

Pretposlednja utakmica 15. kola regionalne košarkaške lige odigrana je u "Draženovom domu" gde je domaća Cedevita opravdala epitet favorita i lako savladala ekipu Sutjeske.

aba-liga.com/Cedevita/MarinSušić
aba-liga.com/Cedevita/MarinSušić

Povezane vesti

Drugi meč nedeljnog dela programa 15. kola regionalne košarkaške lige odigran je u Zagrebu gde su snage odmerili Cedevita i Sutjeska.

Hrvatski evroligaš opravdao je ulogu favorita i slavio rezultatom 73:50 (16:13, 17:11, 20:15, 20:11) pa posle 15. kola ostaje u vrhu tabele sa skorom 12-3.

Cedevita je već tokom prvog poluvremena trasirala put ka pobedi, da bi tokom treće četvrtine dodala gas i prelomila meč u svoju korist.

Najveći deo posla domaći su odradili u prvih 25 minuta, da bi u završnici trener Veljko Mršić iskoristio priliku da odmori Mira Bilana i da Henrija Vokera uigra na poziciji četvorke.

Amerikanac je u četvrtoj četvrtini dokazao da bi u budućnosti mogao da donese mnogo toga dobrog u igri Cedevite pošto je u odbrani "delio banane", a ništa manje aktivan nije bio ni u suprotnom pravcu.

Ponovo je najefikasniji pojedinac u redovima domaće ekipe bio Miro Bilan sa 15 poena i 13 skokova, dok je dvocifren učinak ostvario i Džejkob Pulen koji je postigao 10 poena i 5 asistencija.

Samo dvojica igrača istakla su se u redovima Sutjeske i to Nikola Pavlićević sa 17 i Nemanja Vranješ sa 12 poena.

Cedevita će usled trijumfa nad Sutjeskom preskočiti Crvenu zvezdu Telekom i prenoćiti na drugom mestu, dok crnogorski sastav ostaje na poslednjem mestu na tabeli sa skorom 4-11.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke