ABA - Džikićeva Krka odigrala 'za Partizan'!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 20.12.2014.
20:46
Izvor: Sportske.net

Šampion Slovenije prekinuo je seriju poraza u regionalnoj košarkaškoj ligi a pobedom nad Olimpijom Krka je donekle pomogla i Partizanu.

BETAPHOTO/BRANA BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANA BOZIC/EV

Povezane vesti

Jedan od derbi susreta 13. kola ABA lige odigran je u Novom Mestu gde su snage odmerile dve najkvalitetnije slovenačke ekipe.

Krka je kao domaćin savladala Olimpiju rezultatom 71:54 (13:16, 19:16, 12:6, 27:16) prekinuvši tako seriju od 6 vezanih poraza koja je klub našeg Aleksandra Džikića odvela u donji deo tabele.

Bivši pomoćni trener Partizana sjajno je postavio taktiku na večerašnjem susretu a njegovi košarkaši na teren su preneli sve trenerove zamisli.

Posebno je Krka dobro igrala u odbrani, zaustavila Marka Marinovića (3 pts), i na taj način uradila pola posla na putu ka šestoj ovosezonskoj pobedi.

Najbolji pojedinac u pobedi Krke bio je Matej Rojc sa 16 poena, dok je Nebojša Joksimović ubacio 14 poena.

Nijedan igrač Olimpije nije upisao dvocifren broj poena a najefikasniji su bili Alen Omić i Dino Murić sa po 11 poena.

Ovakav rasplet u slovenačkom derbiju odgovara i šampionu Srbije pošto će Partizan u slučaju trijumfa nad ekipom Budućnosti imati samo jednu pobedu manje u odnosu na "Zmajčeke".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Saturday, 20.12.2014
21:52

Ja ne znam kako mi mozemo da pobedimo Buducnost. Ne moze se protiv drzavnih klubova, tj, moze, ali to je nevidjena sreca. Svako svoje brani i ceni, Crna Gora gura Buducnost, hrvati sa IDEOM guraju FMP, Slovenija gura svoje, jedino Srbija spava dok Partizan mora sam da se snalazi.

avatar
Volt-ai-Re Dis-o-Bey
Sunday, 21.12.2014
10:23

Da, nije samo hr i Idea nego i CG i Voli. Kako smo do sada, tako cemo i od sada...