ABA - Krka produbila krizu Zadrana

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 19.12.2015.
23:24
Izvor: Sportske.net

Poslednji subotnji duel 15. kola regionalne košarkaške lige odigran je u dvorani "Krešimir Ćosić" u Zadru gde je Krka nanela treći vezani poraz domaćem sastavu.

aba-liga.com
aba-liga.com

Povezane vesti

Četvrta utakmica 15. kola ABA lige odigrana je u Zadru gde je istorimena ekipa ugostila slovenačku Krku i pretrpela novi poraz.

Klub iz Novog Mesta slavio je u dvorani "Krešimir Ćosić" rezultatom 74:67 (19:13, 14:15, 21:17, 20:22) u ne tako kvalitetnom meču.

Gosti su prvo poluvreme rešili u svoju korist zahvaljujuči dobroj partiji Stefana Sinoveca, dok je u nastavku Ive Ivanov predvodio goste iz Novog Mesta do sedme pobede u ligi.

Nosioci igre ekipe Zadra dugo su ostali u zapećku pa kasno paljenje na kraju nije donelo rezultat hrvatskom sastavu koji je na tridesetak sekundi pre kraja izgubio poslednji priključak pri rezultatu 70:67.

Najkorisniji igrač utakmice bio je Stefan Sinovec koji je uz 17 poena zabeležio 10 skokova i po dve asistencije i ukradene lopte.

Odličan je bio i Ive Ivanov sa 16 poena, 4 skoka i 3 asistencije, dok je u ekipi Zadra Ante Delaš postigao 20 poena ali uz prilično loše procente u šutu za dva poena.

Posle pobede nad Zadrom ekipa Krke probila se do sedmog mesta na tabeli sa skorom 7-8, dok Zadar ostaje peti sa istim brojem pobeda i poraza kao klub iz Novog Mesta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke