ABA liga usvojila kovid protokol

Autor: Aleksandar Golubović
utorak 21.09.2021.
23:00
Izvor: Sportske.net, Beta

Poznato kada se može odložiti meč.

aba-liga.com/Igokea/Nenad Vuruna

Povezane vesti

Utakmica ABA lige može biti odložena u slučaju da ekipa zbog zaraze korona virusom ima manje od osmorice košarkaša na raspolaganju ili ostane bez kompletnog stručnog štaba, saopšteno je večeras.

Na vanrednoj Skupštini ABA lige započetoj 13. septembra, a nastavljenoj danas, usvojen je set dokumenata i internih akata neophodnih za nesmetan početak i unapredjenje svih takmičenja pod okriljem ABA lige u sezoni 2021/2022.

Kako se navodi u saopštenju, posebnu pažnju Skupština ABA lige posvetila je usvajanju kovid protokola, u kome su jasno definisani svi detalji vezani za što veću zaštitu zdravlja aktera. Usvojen je i poseban dokument kojim se regulišu detalji vezani za mogućnost eventualnog odlaganja utakmica u slučaju zaraze korona virusom unutar ekipe.

"Prema odluci Skupštine ABA lige j.t.d. do odlaganja utakmice može doći u slučaju ograničenja koja proizilaze iz odluka državnih epidemioloških organa. Takodje, odlaganje je moguće i u slučaju kada ekipa zbog zaraze virusom kovid-19 ima manje od osmorice igrača na raspolaganju ili ostane bez kompletnog stručnog štaba", navodi se u saopštenju.

Na predlog menadžmenta Skupština ABA lige izabrala je advokata Hrvoja Vidana, nekadašnjeg aktivnog igrača, za Disciplinskog sudiju ABA lige i odlučila da Žalbeno veće ABA lige ostane u istom sastavu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.