ABA - Mega se kockala u Laktašima, na kraju važan trijumf

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 09.12.2017.
18:58
Izvor: Sportske.net

Prva utakmica subotnjeg dela programa 11. kola ABA lige odigrana je u Laktašima gde je ekipa Mega Bemaxa savladala domaću Igokeu.

aba-liga.com/Igokea/Nenad Vuruna
aba-liga.com/Igokea/Nenad Vuruna

Povezane vesti

Košarkaši Mega Bemaksa slavili su u Laktašima rezultatom 89:82 (28:20, 26:14, 17:25, 18:23) i tako stigli do četvrte pobede u regionalnom šampionatu.

Prosto je neverovatno kako su izabranici Dejana Milojevića večeras dozvolili da utakmica uđe u neizvesnu završnicu, pošto su na startu drugog poluvremena imali 21 poen prednosti (35:56).

Mega je od prvog minuta kontrolisala situaciju na terenu, domaći su u prvom kvartalu četiri puta imali nerešen rezultat ali su posle trojke Aleksandra Lazića kola krenula nizbrdo za ekipu Dragana Bajića.

Gosti iz Sremske Mitrovice otišli su na prvu pauzu sa 8 poena prednosti, a u drugoj četvrtini su demonstrirali sjajan napadački potencijal i sa 26 postignutih poena zaledili Igokeu na -20!

Ekipa Dejana Milojevića imala je najveću prednost u 21. minutu kada je povela sa 56:35 ali od tog trenutka domaći počinju da tope prednost Mege i da lagano hvataju priključak.

Na ulasku u poslednju četvrtinu Igokea je imala 12 poena zaostatka, da bi na minut i 50 sekundi pre kraja prišla na samo tri poena (80:83).

Utakmicu je prelomio Vlatko Čačnar sa četiri vezana poena u odlučujućim momentima, a upravo je on bio najefikasniji igrač u pobedničkom sastavu sa 21 poenom i 5 skokova. Stefan Fundić ubacio je 14, Goga Bitandze i Nikola Rebić po 13 poena, dok je Dilan Enis meč završio sa 11 poena i 7 asistencija.

Kod domaćih su se istakli Nikola Jevtović i Vuk Radivojević sa po 18 poena, pratio ih je Malkom Li sa 12 poena i 3 skoka.

Mega je nakon važne pobede u Laktašima uhvatila priključak za ekipama iz sredine tabele i sada ima skor 4-7, baš kao i današnji rival.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke