ABA - Šampion ubedljiv na startu

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 01.10.2018.
22:40
Izvor: Sportske.net

Aktuelni šampion regionalne ABA lige pobedom je otvorio novu sezonu. U renoviranoj "Morači" Krka predstavljala lak plen za tim Aleksandra Džikića.

aba-liga.com/Budućnost VOLI
aba-liga.com/Budućnost VOLI

Povezane vesti

Košarkaši podgoričke Budućnosti započeli su misiju odbrane trofeja na Jadranu ubedljivim trijumfom nad slovenačkom Krkom.

Budućnost VOLI je slavila rezultatom 86:64 (25:14, 26:19, 17:16, 18:15) u poslednjoj utakmici 1. kola regionalne košarkaške lige.

Povratnik u regionalnu košarkašku ligu nije večeras imao šanse protiv kvalitetnijeg protivnika koji je uz to imao i dužu klupu.

Počelo je serijom domaćih 11:0, da bi potom Krka uzvratila sa 0:8, ali to je bilo sve što su gosti uspeli da urade kada je pružanje otpora Podgoričanima bilo u pitanju.

Budućnost je samo uvećavala prednost kako je vreme odmicalo ali je u igri izabranika Aleksandra Džikića i pored ubedljive pobede bio primetan problem sa šutem van linije 6.75.

Za 40 minuta domaćin je postigao samo dve trojke iz 19 pokušaja i to je svakako statistički podatak koji se neće svideti treneru Budućnosti pred skori početak takmičenja u Evroligi.

Najefikasniji u redovima podgoričke Budućnosti bio je Danilo Nikolić sa 14 poena i 8 skokova, a pratili su ga Erl Klark (12 pts, 6 sk) i Edvin Džekson (10 pts).

Na drugoj strani samo dvojica igrača sa dvocifrenim poenterskim učinkom. Dino Cinac je postigao 16 poena i zabeležio 7 skokova, dok je Jure Balažič meč završio sa 10 poena.

Budućnost VOLI u drugom kolu dočekuje Crvenu zvezdu mt:s, a Krka igra na svom terenu protiv Mornara iz Bara.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke