ABA - Srbi 4/4, FMP savladao Zadar

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 01.10.2018.
20:00
Izvor: Sportske.net

Maksimalan učinak srpskih predstavnika na startu sezone u ABA ligi. Nakon Crvene zvezde, Partizana i Mega Bemaxa pobedu je upisala i ekipa FMP-a.

aba-liga.com/FMP
aba-liga.com/FMP

Povezane vesti

Sjajan početak sezone za srpske predstavnike u ABA ligi. Nakon Crvene zvezde, Partizana i Mega Bemaxa pobedu su u prvom kolu regionalne lige ostvarili i košarkaši FMP Železnika.

"Panteri" su na otvaranju sezone savladali Zadar rezultatom 99:86 (17:22, 26:24, 30:22, 26:18) u veoma uzbudljivom meču odigranom u Železniku.


Tim Vlade Jovanovića prelomio je meč u završnici trećeg kvartala iako je Zadar na startu četvrte deonice još jednom prišao na dva poena zaostatka, ali je to bio poslednji trzaj gostujućeg tima.

Kako se meč bližio kraju prednost FMP-a je rasla, pa je domaćin stigao i do maksimalnih +14 na minut i po pre kraja.

Dragan Apić bio je nezaustavljiv u domaćem timu. Postigao je 29 poena (8/10 za dva) i zabeležio 5 skokova, a pratili su ga Aleksandar Bursać (18 pts, 3 sk) i Matic Rebec (18 pts, 6 as).

Ekipa Zadra igrala je sa skraćenim rosterom, pa su u takvoj situaciji Luka Božić (22 pts, 16 sk, 3 as) i Domagoj Vuković (22 pts, 11 sk) poneli najveći teret.

U sledećem kolu FMP gostuje Mega Bemaxu, a Zadar dočekuje Cedevitu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke