ABA - Zvezda druga, ispala Sutjeska!

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 07.03.2016.
19:52
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Crvene zvezde Telekom savladali su Krku i overili prednost domaćeg terena pred početak plej-ofa, dok je Sutjeska porazom u Zadru izgubila pravo učešća u ABA ligi.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Sve utakmice 26. kola ligaškog dela regionalnog košarkaškog šampionata koje su imale takmičarski značaj počele su u 18 časova, ali se nisu svi mečevi završili u isto vreme.

Sirena za kraj susreta prvo se oglasila u Šentjuru gde je prežaljeni Tajfun ugostio Igokeu. Šampion Bosne i Hercegovine strahovao je za opstanak pred poslednje kolo ali je pobedom nad poslednjeplasiranim timom u ligi prebrinuo sve brige.

Igokea je kao gost savladala Tajfun rezultatom 81:76 (19:23, 22:21, 26:14, 12:13) obezbedivši tako opstanak. Da bismo i naredne sezone gledali Igokeu u ABA ligi biće potrebno da "Igosi" odbrane titulu u Bosni i Hercegovini.

Crvena zvezda Telekom savladala je Krku iz Novog Mesta rezultatom 77:67 (22:25, 18:9, 20:17, 17:16) čime je obezbedila drugo mesto na tabeli i prednost domaćeg terena u polufinalnoj seriji plej-ofa sa Cedevitom.

Gosti iz Novog Mesta borili su se u dvorani "Aleksandar Nikolić" za goli život i dobro otvorili meč ali je kvalitet Crvene zvezde Telekom došao do izražaja i presudio u korist aktuelnog šampiona ABA lige.

Krka je samo zahvaljujući porazu Sutjeske u Zadru opstala u ABA ligi!

Najuzbudljivije je bilo u Zadru gde je Sutjeska poražena rezultatom 85:83 (16:19, 25:24, 25:12, 19:28) iako je na nekoliko desetinki pre kraja imala šut za pordužetak.

Nemanja Vranješ promašio je šut za pobedu na tri sekunde pre kraja, posle čega je Korać pravio prekršaj, a Ante Delaš sa linije penala bio siguran i doneo tri poena prednosti domaćoj ekipi.

Domaćin je faulirao Nemanju Vranješa kako bi sprečio trojku, a bek Sutjeske posle pogođenog prvog bacanja promašuje drugo i skuplja odbijenu loptu.

Usledila je prava drama pošto je lopta završila na obruču ali bivši centar Partizana Đoko Šalić nije uspeo da realizuje zicer i donese timu iz Nikšića barem produžetak.

Na taj način Sutjeska je eliminisana iz ABA lige i neće imati priliku da nastupa u regionalnom takmičenju bez obzira na plasman u crnogorskom šampionatu.

Okršaj srpskih klubova u okviru poslednjeg kola pripao je ekipi Mega Leksa koja je kao domaćin savladala Metalac rezultatom 77:64 (21:14, 18:15, 17:21, 21:14).

Ekipa Dejana Milojevića još ranije je obezbedila četvrto mesto na tabeli pa će u polufinalu plej-ofa igrati protiv Budućnosti koja će imati prednost domaćeg terena.

Metalac je, sa druge strane, zadržao pravo da se naredne sezone takmiči u ABA ligi ali će u domaćem šampionatu morati da bude među prve tri ekipe na kraju ligaškog dela kako bi zaista učestvovao na "Jadranu".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Grobari Slo
Monday, 07.03.2016
23:39

Realno Buducnost prva

avatar
Radovan Filipovic
Tuesday, 08.03.2016
09:44

Realno jeste prva, ali osvojiti neće.

avatar
Charlie Sheen
Monday, 07.03.2016
22:49

Sad u polufinalu da operemo boraniju pa u finalu sta bude,bilo bi lepo kad bi Mega iznenadila Buducnost pa da bude srpsko finale.ZVEZDO ZGAZI IH SVE!!!

avatar
сочинитељ
Monday, 07.03.2016
22:02

будућност је вешто искористила звездин и цедевитин умор због ел,имају солидан састав али по мени не довољно добар за титулу,сигуран сам да ће их мега избацити у полуфиналу,звезда је одиграла потпуно другачије (често чак и незаинтересовано) у односу на евролигашка издања,цедевита је прерано ушла у топ форму,имали су пар тешких и неочекиваних пораза,мега је врло озбиљан конкурент за титулу,имају најјачи тим од оснивања,да је џикић био од почетка сезоне вероватно би и партизан био озбиљан конкурент за плеј оф...лига је била поприлично уједначена,не претерано квалитетна...све у свему,евролигаши имају на папиру најбоље саставе али обзиром да ће се срести већ у полуфиналу очекујем српско финале...ако следеће сезоне одлуче да само победник иде у ел мислим да ће бити веома јака и квалитетна лига,биће бар 6 конкурената за титулу (звезда,партизан,мега,будућност,цедевита и олимпија)