ABA2 (plej-of) - Voša se igrala sa životom uprkos 25 poena viška, pa izbacila Sutjesku

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 17.04.2024.
19:00
Izvor: Sportske.net

Pobeda Novosađana za polufinale!

Nemanja Janošev - Sportske.net
Nemanja Janošev - Sportske.net

Povezane vesti

Košarkaši Vojvodine plasirali su se u polufinala plej-ofa ABA 2 lige pošto su i u Novom Sadu savladali Sutjesku. Bilo je 81:70. 

Voša će u borbi za finale igrati sa Podgoricom koja je izbacila Zlatibor u dve utakmice.

Bio je to još jedan spor ulazak u meč koji je imala ekipa Miloša Isakov-Kovačevića, ali vrlo brzo je postavljen bedem pred košem Novosađana, dok je i tim iz Nikšića značajno pomogao svojom lošom organizacijom igre.

Vojvodina je uspostavila kontrolu nad skokom i do poluvremena je to bila potpuna dominacija. Čak 23 imali su domaći, spram 11 crnogorskog sastava.

Zoran Nikolić je pokazivao klasu, Džared Kaningejm takođe i vrlo loša Sutjeska koja bez svog šuta za tri poena pripremala se za ubedljiv poraz. Već na poluvremenu je bilo 48:23.

Međutim, ne može se reći da nisu probali da se vrate. Serija 0:9, tri pogođene trojke, za besan izraz lica Miloša Isakov-Kovačevića. Ubrzo je serija iznosila 2:15, domaći su potpuno izgubili fokus. Taman kada je Sutjeska na krilima odlične timske igre došla do 10 poena zaostatka, Vojvodina je sa energijom koju je imao Džared Kaningejm, te agresivnijom odbranom odbila napad rivala. Nakratko. Spasojević i Vojinović ponovo dovode Sutjesku u situaciju da napadu jednocifreni zaostatak. To se u tom trenutku nije dogodilo i Vojvodina na tome može da zahvali prevashodno Urošu Banjcu čije su dve trojke dovele osvajače regularnog dela AdmiralBet KLS na “+18”.

Međutim, jeste ubrzo. Na dva minuta pre kraja, Sutjeska je zahvaljujući realizaciji tri penala Mitrovića i poenima Spasojevića došla do “-9” (76:67). Bitnu trojku tada domaće postiže Ašćerić, zatim je izborio i tri penala i 30 sekundi pre kraja ipak je Vojvodina mogla da bude mirna uprkos talasima koji su ih udarali.

Džared Kaningejm je ubacio 20 poena za Vojvodinu, Spasojević je imao 13 u dresu Sutjeske.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke