ACB - Barsa pala u produžetku u Malagi

Autor: Boban Filipović
sreda 10.06.2015.
23:35
Izvor: Sportske.net

Katalonci nisu iskoristili prvu meč loptu za plasman u finale, Unihaka smanjila na 2.1 u pobedama u dramatičnom meču u prestonici Andaluzije.

acb.com
acb.com

Povezane vesti

Nakon dve ubedljive pobede Katalonaca u 'Blaugrani', večeras je u Malagi odigran prvi neizvestan meč između dva rivala u polufinalu Endesa lige.

Kao i sinoć u Valensiji, i večeras je pobednik rešren posle produžetka.

Unikaha je slavila rezultatom 89:84, u regularnih 40 minuta rezultat je bio 73:73.

Barsa je stekla četiri ponena prednosti u prvoj četvrtini, drugi i treći kvartal su završeni nerešenim rezultatom (oba puta 18:18), da bi u odlučujućoj deonici Unikaha uspela da anulira prednost gostiju, odvede meč u produžetak i tamo stigne do prvog trijumfa u seriji.

Plejmejker srpske reprezentacije Stefan Marković je u pobedi svog tima participirao sa 7 poena, a u heroja je izrastao Karlos Suarez sa dabl-dabl učinkom (13 pts, 11 sk). Dvocifren učinak u pobedničkoj ekipi imali su još Tulson (12 pts), Grendžer (11 pts) i Grin (10 pts), ali treba spomenuti i iskusnog Frana Vaskeza koji je imao 8 poena i 13 skokova.

Kod Barselone najefikasniji Dešon Tomas sa 17 poena, Marselonjo Uertas je ubacio 15, Satoranski i Tomić po 12, a Doelman 11 poena. Uzorke poraza Katalonaca leži u slaboj partiji Huana Karlosa Navara koji se nije upisao u strelce.

U prilogu pogledajte kontru Malage koju je povukao Stefan Marković i nakon koje je bilo rešeno pitanje pobednika.



Naredni meč između Unikahe i Barselone takođe se igra u Malagi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke