ACB - Barsa silna na startu plej-ofa

Autor: Boban Filipović
četvrtak 26.05.2016.
23:06
Izvor: Sportske.net

Najbolji tim regularnog dela sezone poveo je protiv Fuenlabrade sa 1:0 u 1/4 finalnoj seriji plej-ofa, pošto je uništio rivala u svojoj 'Blaugrani'.

twitter @ACBCOM
twitter @ACBCOM

Povezane vesti

Gaženje je krenulo od starta, Katalonci su u prvoj četvrtini stekli 16 poena viška, na poluvremenu je bilo +22, a nije bilo opuštanja ni u nastvaku, prednost je konstantno rasla i otišla na preko 30 razike, završilo se rezultatom 99:65.

Osim veoma ubedljive pobede, Barselona je oborila rekord plej-ofa španskog šampionata po broju asistencija na jednoj utakmici - 29, što je pravi indikator sjajne timske igre.

Svi igrači iz ekipe Ćabija Paskvala koji su igrali su se upusali u strelce, petorica su bili dvocifreni, a najefikasniji je bio Ante Tomić sa 15 poena i nedostajao mu je jedan skok za dabl-dabl učinak. Hrvatski centar je uspeo da 'nabudži' indeks korisnosti 30 za manje od 20 minuta provedenih na parketu, a u ranj fazi utakmice imao je i jednu asitenciju za TV špice.


Dvojica košarkaša iz tabora Barse, koje ćemo ovog leta gledati kao reprezentativce zemalja koji će biti rival Srbije na kvalifikacionom turniru u Beogradu, pružili su veoma dobre role i imali najjače indekse korisnosti posle Tomića.

Iskusni Portorikanac Karlos Arojo je postigao 10 poena, imao 5 asistencija i 3 skoka, dok je češki plejmeker Tomaš Satoranski sjajno razigravao saigrače, podelio čak 9 asistencija i uz to ubacio 7 poena i zabeležio 4 skoka.

Kod unakaženih gostiju jedini dovcifren Lorka sa 12 poena, Ivan Paunić je odigrao daleko ispod svog ovosezonskog nivoa i meč završio sa po 5 poena i skokova, dok drugog srpskog internacinalca Olivera Stevića nije bilo u timu Fuenlabrade.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke