ACB - Bjelica i Enis se radovali u Malagi

Autor: Boban Filipović
subota 12.05.2018.
21:17
Izvor: Sportske.net

Ono što im nije uspelo ove sezone sa Zvedzom u Evroligi, jeste sa Saragosom u špasnkom šampionatu.

Beta/Branislav Božić/Mo
Beta/Branislav Božić/Mo

Povezane vesti

Saragosa je priredila veliko iznenađenje u Andaluziji i slavila kao gost protiv Unikahe rezultatom 83:82.

Junak pobede Aragonaca je Geri Nil koji je postigao 37 poena (5/8 za dva, 7/11 za tri, 6/7 penali) i imao sedam skokova.

Jedini koji je bio dvocifren u pobedničkom timu uz njega bio je Milko Bjelica. Bivši centar Crvene zvezde mt:s je postigao 15 poena (6/11 za dva, 1/4 za tri) i imao pet skokova za nešto više od 33 minuta na parketu. Dilan Enis je igrao 20 minuta i za to vreme postigao četiri poena (2/5 za dva, 0/2 za tri), uz isto toliko skokova i pet asistencija.

Unikaha je imala četvoricu dvocifrenih, među njima je bio i Nemanja Nedović koji je ubacio 13 poena (4/7 za dva, 1/3 za tri, 2/2 penali) za nešto manje od 22 minuta na parketu, ali to nije bilo dovoljno za pobedu. Dragan Milosavljević je igrao nešto više od 10 minuta i imao skroman učinak - četiri poena (0/2 za dva, 1/2 za tri, 1/2 penali) i jedan skok.


U isto vreme odigrana su još dva meča: fenjeraš Betis je ubedljivo poražen na gostovanju kod Obradorija u Komposteli rezultatom 89:70 (Zagorac se nije upisao za desetak minuta u igri, promašio je jedini šut koji je uzeo, imao je po jedan skok u odbrani i napadu), dok je Real Madrid upisao tesnu pobedu u Mursiji (61:63), Trej Tompkins je postigao koš za pobedu u poslednjoj sekundi.

 
Zanimljivo je da su se svi puleni Pabla Lasa upisali u strelce na poslednjoj utakmici pred F4 u Beogradu, jedini sa dvocifrenim učinkom bili su Tavares (12p) i Džejsi Kerol (11p). Najbolji u Mursiji bio je Vitor Benite sa 20 poena.

Poslednji meč današnjeg programa odigrali su San Pablo Burgos i Gran Kanarija. "Kanarinci" su pobedili rezultatom 98:89 i obezbedili plasman u plej-of.


Denis Sili je bio najefikansiji u pobedičkom timu sa 14 poena, Agilar je pstigao 14 i imao sedam skokova, dok je Nikola Radičević usadio u trijumf tri poena i jednu asistenciju. Na drugoj strani Goran Huskić devet poena, tri skoka i dve asistencije.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke