ACB - Laboral ubedljiv na startu sezone

Autor: Nikola Miloradović
subota 01.10.2016.
21:55
Izvor: Sportske.net

Iako im je roster u potpunosti promenjen u odnosu na prethodnu sezonu, ekipa iz Vitorije je uspešno startovao u novoj sezoni.

twitter.com/Baskonia
twitter.com/Baskonia

Povezane vesti

Juče je Real na otvaranju nove sezone u ACB ligi bio bolji od Unikahe. Meč u Madridu je bio veoma uzbudljiv a više o tom susretu OVDE.

Večeras su na programu bila dva duela, a u oba susreta slavili su gosti.

Najpre je Estudijantes na svom terenu poražen od Real Betisa (82-95; Radičević 5, Strahinja Milošević 4 za Betis), da bi kasnije favorizovana Laboral Kuća (Baskonia) u gostima savladala Obradorio.

Ekipa iz Vitorije slavila je lako u Galiciji, na kraju je bilo 76-92 u njihovu korist, a najbolji u redovima tima koji sa klupe predvodi španski stručnjak Sito Alonso bio je američki bek Šejn Larkin.

Momak koji je i pored solidne karijere u NBA ligi odlučio da se od ovog leta oproba u Evropi, dokazao je klasu na samom startu ACB lige.

On je meč završio sa 19 poena i osam asistencija, isti košgeterski učinak je imao i Šengelija, a njih pratili Sedekerskis sa 12, bivši igrač Zvezde Jaka Blažić sa 11 i Nemac Vojtman sa 10 poena.

U poraženom sastavu najbolji je bio Santijago Justa sa 18 poena, a pratili su ga Rosko Alen sa 17 i Bendzius sa 11 poena.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke