ACB - Mursija je hit! Nove pobede Valensije i Baskonije, Marinković dvocifren, Jović može bolje

Autor: Darko Mitrović
subota 30.09.2023.
23:40
Izvor: Sportske.net

Mursija 3/3 za vrh tabele.

Baskonia
Baskonia

Povezane vesti

Večeras su odigrane tri utakmice trećeg kola španske ACB lige, a najprijatnije iznenađenje uvodnog dela sezone je svakako Mursija koja je upisala i treću pobedu.

Ovoga puta Mursija je bila bolja od Tenerifa, slavila je rezultatom 80:68, što je treći poraz Tenerifa koji je poslednji na tabeli.

Šveđani Birgander sa 26 poena i 8 skokova, kao i Hakanson sa 13 poena predvodili su Mursiju do novg trijumfa, a kod gostiju Eldžin Kuk najefikasniji sa 14 poena, dok je reprezentativni srpski centar Dušan Ristić upisao samo jedan skok za oko četiri minuta u igri.

Još ubedljivija je bila Baskonija koja je na svom terenu u Vitoriji savladala Bilbao sa 92:72, što joj je druga pobeda od početka sezone.

Markus Hauard je sa 16 poena bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi, a naš Vanja Marinković je meč završio sa 11 poena i tri skoka. Kod gostiju Hlinason najbolji sa 13 poena i 8 skokova.

Derbi večeri odigrale su ekipe Unikahe i Valensije, a trijumfovali su gosti sa 82:76.

Unikaha je imala blagu prednost posle prvog poluvremena, ali je nastavak meča doneo bolju igru Valensije koja je stigla do druge pobede u prva tri kola.

Odželej je sa 19 poena bio najefikasniji u ekipi Valendije, a naš plejmejker Stefan Jović je meč završio sa četiri poena, po dva skoka i asistencije.

Unikahu je predvodio Kendrik Peri sa 23 poena, ali nije uspeo da spreči drugi poraz svog tima.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke