ACB - Musli video moćnu Barsu, Miljenović se radovao u Valensiji

Autor: Boban Filipović
nedelja 03.04.2016.
22:40
Izvor: Sportske.net

Odigrano je 26. kolo u španskom košarkaškom šampionatu. Barsa se učvrstila na liderskoj poziciji, Valensija i Laboral Kuća razočarali, Real radio prekovremeno, Unikaha uhvatila dobar ritam...

acb.com
acb.com

Povezane vesti

Dejan Musli je bio najbolji igrač Manrese u 'Blaugrani' protiv lidera, ali to nije spasilo njeov tim ubedljivog poraza - 84:57.

Srpski centar je postigao 16 poena i imao 8 skokova, dok je Barsu, koja je pre dva dana obezbedila palsman u plej-of Evrilige, do pobede vodio kvartet Satoranski, Vezenkov, Abrines i Oleson, sva četvorica su upisala po 13 poena.

Valensija je dobila šamar pred svojom publikom od Sevilje, Andalužani su naneli 'Slepim miševima' četvrti poraz u sezoni i slavili rezultatom 92:82.

Nenad Miljenović
je usadio 8 poena u pobedu gostiju za deset minuta u igri, na drugoj strani Vladimir Lučić bez poena za manje od pet minuta provedenih na parketu.

Real je nakon šokantnog poraza u Vitoriji od Laboral Kuće u pretposlednjem kolu top 16 faze Evrolige, na jedvite jade savladao Mursiju kao gost. Regularni deo meča završen je nerešeno 93:93, da bi 'Los Blankosi' nakon dodatnih pet minuta upisali pobedu rezultatom 104:93.

Rudi Fenrnandez je bio najefikasniji u taboru 'Kraljevskog kluba' sa 18 poena, jedan manje ubacili su Serhio Rodrigez i Serhio Ljulj, a veoma zapažen je bio centar Gustavo Ajon sa dabl-dabl učinkom od 10 poena i 12 skokova.

Mursiji nije pomoglo ni što je čak šestorica igrača iz njenog sastava imalo dvocifren učinak, među njima je bio i Arentinac Fakundo Kampaco, koji je na pozajmici iz Reala.

Za razliku od Evrolige, gde igra sjajno, Laboral Kuća beleži veoma loše rezultate na domaćoj sceni. Baski su vezali četvrti poraz u nizu, danas u izgubili na Kanarskom ostrvima od Tenerifa sa 93:80.

Osetio se umor nakon spektakularne pobede nad Realom u Evrolgi, a jedini koji su bili na nivou su plejmejkeri Darius Adam sa 24 i Majk Džejms sa 14 poena.

Unikaha igra sve bolje, pobeda nad Huventudom u Malagi (70:59) bila im je četvrta u nizu u ACB ligi.

Nemanja Nedović je postigao 8 poena kod pobednika, kod poraženih gostiju Milovan Raković samo jedan.

Saragosa Stevana Jelovca je na svom terenu savladala Estudjantes Stefana Birčevića (81:62), ali se nijedan od njih dvojice nije upisao u strelce na ovom meču.

Luka Bogdanović
je sa 15 poena bio najefiaksniji igrač utakmice u San Sebastijanu, gde je njegova Andora tesno poražena od Gipzukoe (83:80).

Sinoć je na premijeri 26. kola Bilbao pred svojom publikom savladao Fuenlabradu sa 86:71.

Dejan Todorović je postigao 8 poena za pobenički tim, a u poraženom sastavu Ivan Paunić 11, a Oliver Stević 4 poena.

Sinoćna utakmica na kojoj među akterima nije bilo srpskih košarkaša odigrana je u Komposteli, gde je Gran Kanarija savaldala domaći Obradorio rezultatom 80:68.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke