ACB - Poraženi Real i Barsa i prvo mesto za Unikahu, ali sve je u senci povrede zvezde Madriđana!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 10.05.2024.
23:20
Izvor: Sportske.net

Povreda, videćemo koliko je teška...

EPA-EFE/Juan Carlos Hidalgo
EPA-EFE/Juan Carlos Hidalgo

Povezane vesti

Nakon što je ekipa Baskonije obezbedila "A" licencu i za sledeću sezonu, kako smo vam pisali danas, u mečevima ACB lige desili su se donekle i iznenađujući rezultati. 

Barselona je na svom terenu poražena od Unikahe rezultatom 91:92, Kendrik Peri je košem pored Kalinića koji ga je čuvao doneo pobedu svom timu, kasnije je Džabari Parker dobio blokadu u poslednjem napadu, i pobeda je otišla gostima. 

Statistika kaže da je Parker bio najefikasniji sa 22 poena, Brizuela je dodao 14, Rubio 13, ali je sve to bilo premalo za goste. Kalinić 5 poena, 4 skoka i 2 asistencije. Kod gostiju Karter 16 poena, Kalinoski 12, Tejlor 11. 

Breogan bolji od Andore 97:92 uz 20 poena Robinsona, Momirov je dodao 9, kog poraženog tima Marić 17, Mihajlo Andrić 10.

Granada je savladala Saragosu na gostovanju rezultatom 77:84 i stigla je možda i do bodova spasa. Kramer 19 poena u pobedničkom timu, kod domaćih Sulejmanović 18 poena, Kravić svega 2 poena i 7 skokova. 

Valensija je bila bolja od Real Madrida u derbiju 33. kola, bilo je 99:93. Anderson je imao 22 poena, Džons je dodao 21, Odželej je imao 18, a Jović je imao 5 poena i 5 asistencija. 

U Real Madridu Musa 13, Ljulj i Jabusele po 11.  

Ovim porazom Real je izgubio prvo mesto u ACB ligi pred plej-of, Unikaha je na kolo pre kraja na prvom mestu. 

Ono što je obeležilo ovaj duel jeste povreda Gabrijela Deka i na prvi pogled je prilično ozbiljna, čini se da je već sada jasno da bi mogao da izostane sa Fajnal fora. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke