ACB - Valensija ubedljiva pred gostovanje Zvezdi

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 26.10.2014.
22:59
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Valensije upisali su treću vezanu pobedu u domaćem šampionatu što znači da će na megdan Crvenoj Zvezdi Telekom naredne nedelje izaći puni samopouzdanja i rešeni da ubeleže prvi trijumf u Evroligi.

valenciabasket.com
valenciabasket.com

Povezane vesti

U nedelju su na programu bile sve utakmice 4. kola španske ACB lige a ljubiteljima košarke sa ovdašnjih prostora posebno su bili interesantni dueli ekipa za koje nastupaju srpski košarkaši ali i timova koji se nalaze u istoj evroligaškoj grupi sa Crvenom zvezdom Telekom.

Recimo najpre da su Barselona i Real Madrid bili sigurni na gostovanjima, te da je i Unikaha nastavila pobedonosnu seriju na gostovanju Gran Kanariji.

Ekipa našeg Stefana Markovića slavila je rezultatom 67:74 (22:14, 16:18, 17:22, 12:20) a reprezentativni plejmejker proveo je 17 minuta na terenu i postigao 2 poena (1/2 za dva, 0/4 za tri). Marković je slabom poenterskom učinku dodao 2 skoka i 3 asistencije ali njegov tim posle četiri kola ostaje na čelu tabele uz rame Barseloni i Real Madridu.

Saragosa je uz sjajnu partiju Stefana Jelovca i solidno izdanje Raška Katića upisala drugi trijumf u sezoni na gostovanju Fuenlabradi (67:69). Stefan Jelovac bio je na korak od "dabl-dabl" učinka sa 11 poena i 9 skokova, dok je Raško Katić postigao 6 poena i ostvario 3 skoka uz 2 asistencije.

Naredni rival Crvene zvezde Telekom u Evroligi ostvario je ubedljivu pobedu nad ekipom Estudijantesa 84:67 ali za Valensiju i gostujući sastav večeras nisu nastupili Vladimir Lučić i Stefan Birčević.

Još jedan Zvezdin rival iz evroligaške grupe "D" slavio je u okviru 4. kola. Laboral Kuća savladala je Bilbao rezultatom 86:74 uz odličnu partiju Davisa Bertansa koji je postigao 12 poena.

Srpski internacionalci iz redova Bilbaa, Dejan Todorović i Danilo Anđušić ostali su bez poenterskog učinka.

Podsećamo da će se košarkaši Crvene zvezde Telekom u trećem kolu Evrolige sastati sa ekipom Valensije koja posle večerašnjeg trijumfa u ACB ligi ima skor 3-1 i zauzima četvrtu poziciju na tabeli.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke