Aco Petrović: "Izvinjavam se Crnoj Gori..."

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 04.07.2024.
22:45
Izvor: Sportske.net

"Moramo što pre da zaboravimo ovu utakmicu".

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Selektor košarkaške reprezentacije Brazila Aleksandar Aco Petrović izvinio se Crnoj Gori jer ih je poraz "selesaa" od Kameruna izbacio sa kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre.

Brazilci su bili favoriti protiv Kameruna, ali su izgledali potpuno pogubljeno, posebno u prvom poluvremenu i drugoj deonici koju je afrička selekcija otvorila sa 16:0. Crnogorcima je bila neophodna bilo kakva pobeda Brazila ili trijumf Kameruna od 15 ili više poena razlike.

"Rolerkoster emocija, nismo došli na utakmicu. U prvih par minuta pogodili smo sve šuteve, a imali sedam ili osam poena deficita. To najbolje pokazuje kako smo odigrali danas. Primili smo 56 poena za poluvreme, dok su oni u nastavku ubacili 21 poen. Svi su svesni da je problem prvih 20 minuta. Kada smo zaostajali 24 poena razlike, već smo pakovali kofere za Brazil, ali uspeli smo da iskontrolišemo reket. To je ključ koji nam je omogućio da se vratio u meč.

Kasnije smo razmišljali o tome da bi produžetak za nas mogao biti veoma izazovan. Stigli smo na minus tri od 24 poena zaostatka, ali sve je okej. Prvi smo u grupi, moramo što pre da zaboravimo ovu utakmicu mentalno i da se pripremimo adekvatno za Filipine, te da pošaljemo poruku šta da uradimo kako bi bili u stanju pobediti u polufinalu. Dolazim iz regije veoma bliskoj Crnoj Gori, moram da im se izvinem  za ovaj rezultat koji ih je isključio iz takmičenja", kazao je Aco Petrović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke