Aco Petrović: "Ne očekujem dramu do osmine finala"

Autor: Beta Beta
ponedeljak 07.08.2017.
23:42
Izvor: Beta

Selektor košarkaške reprezentacije Hrvatske Aleksandar Petrović rekao je da ne očekuje previše drame oko plasmana u osminu finala predstojećeg Evropskog prvenstva i da je jedini cilj da njegova ekipa tada bude maksimalno spremna.

Epa/Jorge Zapata
Epa/Jorge Zapata

Povezane vesti

Evropsko prvenstvo biće održano u Finskoj, Izraelu, Rumuniji i Turskoj od 31. avgusta do 17. septembra, a reprezentacija Hrvatske prvu utakmicu igra 1. septembra protiv selekcije Mađarske u rumunskom Klužu.

"Zanima me da kroz ovih šest pripremnih utakmica i onih pet takmičarskih u Klužu, 10. septembra budemo maksimalno spremni. To je jedini cilj. Uz dužno poštovanje prema protivnicima u Klužu, ne očekujem previše drame oko plasmana u osminu finala. Zato ću i kroz te utakmice tražiti formu za ono što je bitno, a to je neugodno ukrštanje u osmini finala, jer ćemo dobiti protivnika koji neće biti nimalo lagan", rekao je selektor Petrović, prenosi agencija Hina.

U Grupi C nalaze se još i Češka, Španija, Crna Gora i Rumunija.

Hrvatska košarkaška reprezentacija otputovala je danas na pripremni turnir u francuski Orlean, gde će odigrati dve utakmice protiv Francuske i Litvanije.

"Bio je jedan trening manje nego što je bilo predviđeno, jer su sjajno radili. Praktično nije bilo nikakvih problema. Bilo je i puno više nego što sam očekivao. Nije bilo ekstremno teško, jer smo ostavili veći dio onoga što nam dobro funkcionisalo prošlog leta. Od 17. do 31. avgusta radićemo pravu taktičku pripremu, što nam je potrebno kako bismo bili pravi na Evropskom prvenstvu", rekao je Petrović.

On je kazao da ga rezultat trenutno ne zanima i da će dosta rotirati igrače u pripremnim utakmicama.

"U ovom prvom delu me rezultat apsolutno ne interesuje, niti ću ga juriti. Od četiri utakmice koje nam slede, kao onu u kojoj bi trebalo da budemo dobri odabrao sam Sloveniju u Opatiji jer se tada predstavljamo pred domaćom publikom. U ove prve dve utakmice ću puno više rotirati", kazao je Petrović.

On je naveo da mu nisu potrebne utakmice kako mi odredio konačan spisak igrača, već da to sve vidi na treningu.

"Vrlo je verovatno da ću nakon ovog dela otpustiti jednog igrača. Više-manje sve je poznato, nisu mi potrebne utakmice, masu tih stvari vidim na treningu. Sigurno neću gubiti previše vremena da bih rasčistio svoje ideje na terenu", rekao je Petrović i dodao da će te minute radije iskoristiti kako bi uigrao tim.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.

avatar
Wilt 100+
Tuesday, 08.08.2017
07:23

Daleko od toga da je ovaj čovek najbolji trener koga ima Hrvatska, ali ga iz nekog razloga forskiraju (jer je veliki Hrvat). On je kalibar kao Moka kod nas samo prazna priča i oslanjanje na staru slavu...