Aco Petrović se ne slaže sa smenom Duška Ivanovića u Zvezdi: "Nije on glavni krivac"

Autor: Nemanja Janošev
subota 18.11.2023.
19:35
Izvor: Sportske.net

Ivanović preporodio Baskoniju u Evroligi.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Košarkaški trener Aleksandar Aco Petrović veruje da su povrede i veliki broj novih igrača ponajviše uticali na nešto slabiji početak sezone Crvene zvezde u Evroligi i da Duško Ivanović ne bi smeo biti označen kao glavni krivac za rezultate.

Ivanović je smenjen 21. oktobra, posle trećeg vezanog poraza u Evroligi, a samo nekoliko dana uoči susreta sa Partizanom u elitnom takmičenju. No, vrlo brzo je pronašao angažman u dobro poznatoj organizaciji za njega - Baskoniji.

 I, baš kako je to učinio pri dolasku u Crvenu zvezdu, preporodio je ekipu i ušao u seriju od četiri trijumfa u Evroligi na isto toliko mečeva. Doduše, u ACB ligi su se dešavali porazi od ekipa kao što su Obradoiro i Gran Kanarija.

"Koliko je trenerski život nepredvidiv i prepun stresa! Nakon smene u Crvenoj zvezdi, Duško Ivanović je bio označen kao glavni krivac za slabiji ulazak u sezonu, mada po mojoj proceni glavni razlog su bile povrede i mnogo novih igrača! A sada sa Baskoniom ima perfektan skor od 4-0". konstatovao je Petrović.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke