Aco Petrović šefuje Jagu i Kaboklu!

Autor: Mladen Heleta
četvrtak 18.04.2024.
19:12
Izvor: Sportske.net

Vratio se na mesto selektora Brazila.

EPA-EFE/COSTFOTO CHINA OUT
EPA-EFE/COSTFOTO CHINA OUT

Povezane vesti

Hrvatski košarkaški stručnjak Aleksandar Aco Petrović vratio se na poziciju selektora Brazila, potvrdio je tamošnji Savez na svom zvaničnom sajtu, a i sam Petrović na svom "X" nalogu.

Ovaj 65-godišnji trener je već vodio Brazilce od 2017. do oktobra 2021. godine, a sada će pokušati da tu selekciju odvede na Olimpijske igre u Parizu.

Neće mu biti nimalo lako, jer će Brazil olimpijsku vizu tražiti na kvalifikacionom turniru u Letoniji. Biće u grupi sa Kamerunom i Crnom Gorom, dok će u drugoj grupi biti Letonija, Filipini i Gruzija. Samo pobednik ovog turnira će se naći u Parizu.

"On je cenjen širom sveta i zna sa kakvim izazovima ćemo se suočiti protiv evropskih timova u ovoj predolimpijskoj borbi. On ima naše potpuno poverenje", istakao je predsednik Košarkaškog saveza Brazila Gaj Pejšoto mlađi.

Petrović će na taj način "komandovati" košarkašima Crvene zvezde i Partizana Jagu i Kaboklu, koje je mogao dobro da upozna ove sezone, jer je pomno ispratio svaki meč ovih timova. Uostalom, Jaga je on i uveo u reprezentaciju Brazila.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Žeks
Thursday, 18.04.2024
19:30

Ajde više da nam se skine s vrata,pošto nema šta da gleda u Hrvatskoj dolazi kod nas da popuje i pametnije.Ne znam da li bi da je obrnuta situacija neki trener iz Srbije dobio takav publicitet u Hrvatskoj?