Adetokumbo 27,27,27, bivši igrač Mege razbio, Bjelica ima razlog da uživa!

Autor: Boris Jovanović
utorak 07.12.2021.
08:22
Izvor: Sportske.net

Sjajna noć u NBA...

AP Photo/Morry Gash
AP Photo/Morry Gash

Povezane vesti

Sjajna utakmica u Šarlotu, nakon produžetaka, Siksersi su zaustavili domaćina. Kljuć je bio Džoel Embid, najbolja partija sezone, ubacio je 43 poena, imao 15 skokova i 7 asistencija. Oporavljeni Hars je dodao 21 poen, Siksersi su šutirali oko 53% i odneli pobedu iz Karoline. Kamerunac se baš razmahao, u produžetku je dao šest od osam poena Filadelfije, i asistirao kod još jednog koša. Keli Obre Džunior je brojao do 35, ali je promašio trojku za drugi produžetak. Hornertsi bez LaMela Bola, Rozijea i Plamlija zbog zdravstvenih protokola, pružili su sjajan otpor, ali protiv Embida se nije moglo. 

Stef Kari je pogađao sa pola terena, ubacio osam trojki, 31 poen, Vigins je takođe pogodio osam šuteva iza linije tri poena, pa Medžik nije imao nikakvu šansu u San Francisku. Kari je na 2958 trojki u regularnoj sezoni, još 15 mu nedostaje da stigne Reja Alena. Nemanja Bjelica odličan, sa 10 poena na startu drugog dela dao je odlučujući doprinos u trenucima kada su Voriorsi prelomili utakmicu.

On je zadivljen Karijem.

"Najbolji šuter ikada, srećan sam što ovo mogu da gledam uživo", kaže Srbin koji je u igri proveo 11 minuta. Golden Stejt je inače pogodio 20 trojki iz 40 pokušaja.

Pol Džordž je sa 21 poenom vodio Klipse do pobede protiv oslabljenog Portlanda. Lilard je propustio četvrti meč u nizu, Blejzersi su izgubili tri meča, u njihovim redovima nije bilo ni MekKoluma, zbog povrede rebra. 

Janis Adetokumbo je želeo da sve bude u znaku broja 27. Za svoj 27. rođendan, dao je 27 poena za 27 minuta, Milvoki je savladao Kavse, gosti su se dobro držali, vratili se na -2 u poslednjoj četvrtini, ali je Grk ubacio u brzinu pa na kraju nije bilo iznenađenja. On se vratio nakon dva meča pauze...

Memfis igra strašno bez svog lidera Dža Moranta. Dobili su peti put u nizu, Dezmond Bejn i Dilon Bruks su dali po 21 poen, pa je na Floridi pao Majami. Batler se vratio postigao 10 poena i onda ponovo povredio sredinom treće četvrtine kada je pao na leđa. To je bilo u prvom poluvremenu izdržao je još dve četvrtine i ipak morao u svlačionicu. 

Tre Jang je vodio Atlantu do pobede protiv Minesote sa 29 poena i 11 asistencija. Iako bez Bogdanovića, Houksi su sipali trojke, čak sedam je postigao Luvavu-Kabaro nekadašnji igrač Mege. Inače, Atlanta je pogodila 25 od 49 trojki, rekord franšize. 

Sansi su se održali protiv San Antonija, Kris Pol je komandovao na terenu, dao nekoliko ključnih poena u finišu, završio sa 21 košem i 10 asistencija. Posle poraza od Golden Stejta i prekida serije od 18 pobeda, jasno tim iz Arizone je svim silama tražio trijumf protiv nezgodnih Teksašana. San Antonio se odlično držao, jurili su razliku, došli u ravnopravnu poziciju u finišu, ali kako rekosmo, Kris Pol je bio prevaga. 

Domantas Sabonis je odigrao strašan meč protiv Vašingtona, 30 pona, 10 skokova, 6 asistencija i 3 ukradene lopte, Indijana je stekla prednost protiv Vašingtona i sačuvala pobedu u finišu. Prekinuli su seriju od četiri poraza, ali se osvetili i Vizardsima na neki način za eliminaciju iz plej-ofa prošlog maja. Kod gostiju iz prestonice Bil je ubacio 34 poena, stegao zube i pored povređenog ramena, ostao na terenu do kraja, nije se isplatilo.

Lošu seriju je prekinula i Oklahoma, nakon osam poraza, među njima je i onaj crni rekord protiv Memfisa, savladali su podjednako slabi Detroit. Džildžes-Aleksander je brojao do 30, uz 13 asistencija, Lu Dort dodao 28, okrenuli su rezultat i slomili Pistonse koji su se raspali na kraju. Pokuševski je za nešto manje od 12 minuta dao par poena, imao i šest skokova. 

Denver je poražen u Čikagu i pored tripl-dabla Nikole Jokića, o tome možete čitati u posebnoj vesti.

 

Rezultati:

Šarlot - Filadelfija 124:127
Detroit - Oklahoma 103:114
Indijana - Vašington 116:110
Majami - Memfis 90:105
Čikago - Denver 109:97
Milvoki - Klivlend 112:104
Minesota - Atlanta 110:121
Feniks - San Antonio 108:104
Golden Stejt - Orlando 126:95
Portland - LA Klipers 90:102

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke