AdmiralBet ABA liga - FMP juri čudo u Podgorici, Mega susret talenata

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 26.09.2021.
09:01
Izvor: Sportske.net

Nastavlja se prvo kolo Jadranske lige.

Admiral Bet ABA liga
Admiral Bet ABA liga

Povezane vesti

Utakmicom između Mega basketa i Derbija nastaviće se prva runda AdmiralBet ABA lige koja nam je do sada donela sjajne utakmice.

Cibona, Crvena zvezda, Igokea i Cedevita Olimpija startovali su pobedama novu sezionu regionalnog takmičenja, a definitivno je meč kola za sada odigran u Aleksandrovcu gde je gostovao Borac.

Igokea je poenima Robinsona u poslednjim sekundama uspela da dođe do trijumfa, a slična uzbuđena priželjkujemo i trećeg dana prve runde AdmiralBet ABA lige.

Tačno u podne, očekuje nas revolveraški okršaj mladih snaga. Mega basket će u hali "Ranko Žeravica" dočekati novajliju - ekipu Derbija (prim. aut. prošlosezonskog Studentskog centra). 

Mega je ostala bez sjajnih Filipa Petruševa i Marka Simonovića koji su napravili veliki iskorak u svojim mladim karijerama, ali na nešto tako su u ovom klubu navikli i imaju spremne zamene. U pitanju su supertalentovani Nikola Jović koji se priključio seniorima nakon briljantne godine u mlađoj kategoriji, a tu su i sve bolji Karlo Matković, te Malkom Kazalon. Kada je reč o Derbiju, oni su poznati kao filijala Budućnosti i u svojim redovima imaju igrača na kojeg će klub iz "Morače" obraćati posebnu pažnju ove godine. To je Kenan Kamenjaš, bivši član sarajevskih Sparsa.

U Podgorici, Budućnost čeka megdan sa FMP-om koji u "Morači" nije slavio u poslednjih 13 godina. Ako je verovati tradiciji, onda "panteri" nemaju šta da traže u ovoj utakmici, posebno imavši u obzir ambicije crnogorskog sastava predvođenog srpskim stručnjakom Aleksandrom Džikićem. On se vratio na klupu Budućnosti posle 2018. godine kada je podigao titulu regionalnog prvaka, a sa njim je stiglo i nekoliko izuzetnih pojačanja od kojih se ističe Vladimir Micov.

Osim dolaska Micova, nije bilo većih "tumbanja" u ekipi Budućnosti. Ostao je Džastin Kobs i započeće svoju treću uzastopnu sezonu u klubu, što je za plavo-bele od izuzetnog značaja. Tim iz Železnika ima novog trenera koji će imati debi u AdmiralBet ABA ligi. U pitanju je mladi Nenad Stefanović i on će voditi računa o razvoju nekoliko mlađanih potencijalnih članova Crvene zvezde koji su prosleđeni u FMP na kaljenje.

Tu su Milutin Vujičić i Nikola Šaranović, momci rođeni 2002, odnosno 2003. godine. Osim njih, ekipi se ovog leta pridružio najbolji strelac čačanskog Borca iz prošle sezone - Brajs Džouns. On je prethodne godine imao učinak od 13.1 poen po utakmici, kojih je sakupio 24.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke