AdmiralBet ABA liga - Odlučujuće bitke na Jadranu!

Autor: Milovan Longinov
petak 01.04.2022.
12:45
Izvor: Sportske.net

Pol pozicija se zna, drugi takođe, videćemo kako će se poređati ostali...

aba-liga.com/Igokea/Nenad Vuruna
aba-liga.com/Igokea/Nenad Vuruna

Povezane vesti

Kao što već znate, AdmiralBet ABA liga ove sezone funkcioniše drugačije, prva dva tima će u polufinale plej-ofa, dok će u četvrtfinale ekipe od 3-6. mesta, trećeplasirani će u četvrtfinalu igrati protiv šestoplasiranog, četvrtoplasirani protiv petoplasiranog.

Te četvrtfinalne utakmice će se igrati u sistemu 1-1-1, dakle na dve dobijene utakmice, a u istom formatu će se igrati i polufinalne utakmice, dok će se veliko finale igrati u formatu 2-2-1, dakle u tri dobijena meča. Na drugoj strani, bitno je napomenuti da ispada samo jedan tim i da će se i tu voditi velika borba do kraja.

Čini se da više nema nikakve dileme ko će biti na prva dva mesta, posebno posle pobede Partizana u Podgorici od 72:80, tada su crno-beli ostali u borbi za prvo mesto i praktično su sebi obezbedili polufinale AdmiralBet ABA lige.

Pravo čudo treba da se desi da Crvena zvezda mts ne bude prva na tabeli, a da bi se tako nešto desilo Zvezda mora da padne tri puta do kraja prvenstva u četiri utakmice, a da Partizan pobedi svaku do kraja. Prva šansa za nadu Partizana da može biti prvi jeste utakmica u Podgorici gde gostuje Crvena zvezda, a crveno-beli imaju do kraja Igokeu, FMP i Borac iz Čačka. Sa druge strane, Partizan igra protiv Cibone, Mornara i Mege u poslednjem kolu.

Praktično je poznato i koji će klubovi igrati u plej-ofu, odnosno ko će zauzeti pozicije od 3-6. mesta, pitanje je samo ko će sa kim igrati u doigravanju. Za treće mesto boriće se Cedevita Olimpija i Budućnost, prvopomenuti su možda veći favoriti za treće mesto imajući u vidu formu u kojoj igraju, ali i raspored, jer imaju utakmice protiv Borca, FMP-a, SC Derbija i Cibone. Budućnost ima mečeve sa Zvezdom i FMP-om, Splitom i Krkom koji se bore za opstanak, kao i meč protiv Čačana. Ukoliko Budućnost dobije sve do kraja, biće trećeplasirana, ali i u slučaju da ove dve ekipe imaju isti skor na kraju, Podgoričani su ti koji su u prednosti zbog boljeg međusobnog skora, podsetimo da je ekipa Aleksandra Džikića slavila u oba meča ove sezone u ABA ligi. 

Igokea i FMP će odlučiti o petom i šestom mestu, teško je reći ko je u prednosti jer FMP ima u ovom trenutku bolji skor sa porazom manje, ali Igokea ima bolji međusobni skor.

Jasno je i ko će se boriti za opstanak, to su ekipe Splita i Krke, tim iz Novog Mesta je najmanje pokazao do sada i čini se da su sa samo 4 pobede u dosadašnjem delu šampionata glavni favoriti za ispadanje.

Slovenci igraju protiv Mornara u gostima, Mege kod kuće, Budućnosti kod kuće i protiv Igokee u gostima, dok Split koji ima dve pobede više u ovom trenutku ima sve mečeva na svom parketu i to protiv Budućnosti, FMP-a i Zadra. Reklo bi se da je Split nešto bliži opstanku, posebno zbog međusobnog skora koji je na strani tima sa obale Jadrana.

Naredno kolo AdmiralBet ABA lige rastegnuće se do srede i to od petka. Petog dana u nedelji igraju Cibona i Igokea, u subotu su na programu mečevi Krka-Budućnost, Split-FMP i Partizan-Mornar, u nedelju SC Derbi - Cedevita Olimpija, a u ponedeljak Zadar-Mega. Poslednji meč ovog kola na programu je u sredu kada Borac dočekuje Crvenu zvezdu. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke