Admiralbet ABA liga podseća na Evroligu - Jedno mesto i tri tima u borbi za doigravanje!

Autor: Lazar Nikolić
ponedeljak 18.03.2024.
13:45
Izvor: Sportske.net

Ko ima najveće šanse.

ABA League
ABA League

Povezane vesti

Sezona u AdmiralBet ABA ligi ušla je u sam finiš, bar kada je njen "regularni" tok u pitanju.

Na vrhu su stvari skoro pa kristalno jasne. Zvezdi su potrebne dve od tri pobede kako bi osigurala prvo mesto i prednost domaćeg terena kroz čitav plej-of, dok će Budućnost i Partizan najverovatnije u međusobnom meču u "Morači" odlučiti o tome ko će zauzeti drugu poziciju.

Iza njih su Zadar i Cedevita Olimpija sa identičnim skorom 14-9 i oni će se boriti za četvrto mesto, na šestom je Mega sa trijumfom manje, dok SC Derbi i Igokea imaju po 11 pobeda i 12 poraza na sedmoj, odnosno osmoj poziciji koje poslednje vode u plej-of.

Šansu da ih sustigne ima samo deveti Split koji ima pobedu manje, ali i zaostalu utakmicu protiv "fenjeraša" Krke u kojoj bi se pobedom izjednačio sa Derbijem i Igokeom tri kola pre kraja ligaškog dela takmičenja.

Ako bi sve tri ekipe završile sa istim skorom  Igokea i Split bi prošle dalje, jer je SC Derbi najslabiji u međusobnim duelima između ove tri ekipe.

Ekipa iz Laktaša ima najbolji raspored do kraja. Najpre dočekuju poslednjeplasiranu Krku, zatim gostuju Ciboni koja je prebrinula svoje brige, a za kraj ih čeka meč protiv Mege koja je već obezbedila mesto u plej-ofu.

Što se Splita tiče, Dalmatinci će večeras prvo imati obavezu da trijumfuju nad Krkom u gostima, a onda ih očekuje hrvatski derbi protiv Cibone, gostovanje Megi i za kraj najteži mogući rival Crvena zvezda na domaćem parketu.

Što se SC Derbija tiče, ovaj tim mora prvo da sačeka kiks rivala, a onda načini istorijski poduhvat i savlada tri najbolje ekipe u ligi Partizan i Budućnost u "Morači", te Crvenu zvezdu u gostima, što ih čini autsajderima u ovoj borbi.

Raspored:

23. kolo: Krka - Split

24. kolo: Igokea - Krka, Split - Cibona, SC Derbi - Partizan

25. kolo: Cibona - Igokea, Mega - Split, Crvena zvezda - SC Derbi

26. kolo: Igokea - Mega, Split - Crvena zvezda, SC Derbi - Budućnost 


Standings provided by Sofascore


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke