AdmiralBet ABA liga - Žocov povratak, nepotpuni Partizan ne želi ponovo da se oklizne u Zadru

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 27.09.2021.
09:25
Izvor: Sportske.net

Počinje Partizanova sedmica u Hrvatskoj.

KK Partizan NIS
KK Partizan NIS

Povezane vesti

Košarkaši Partizana gostuju večeras u Zadru u poslednjoj utakmici 1. kola AdmiralBet ABA lige.

Potpuno renovirana ekipa crno-belih startuje sezonu u Dalmaciji, ali nepotpuna, budući da u timu neće biti Rodionsa Kuruca koji je zaražen virusom Kovid 19. No, i sa njim u rosteru, Partizan bi bio u sličnoj situaciji. Dalo se primetiti na letnjim pripremama da ekipa Željka Obradovića ima problema pod košem i da centarska linija nije toliko snažna.

U svakom slučaju, Partizan je favorit i to je uvek slučaj kada je u pitanju susret sa Zadrom, ali naravno da Željko Obradović nikoga ne želi da potceni. Uostalom, ekipa iz Dalmacije je u poslednjoj utakmici dva tima u AdmiralBet ABA ligi pobedila srpski klub sa 96:94 posle produžetaka.

Tada je Partizan bio potpuno raštimovan, sada je u ekipi neka nova, sveža, mlađa energija. Znao je Zadar u prošlosti da namuči Partizan na svom parketu. Dva od poslednja njihova tri meča u hali "Krešimir Ćosić" okončana su posle produžetaka.

Obradović će, za razliku od većine kontrolnih utakmica na raspolaganju imati i verovatno najveće pojačanje Kevina Pantera. Imao je Amerikanac manjih poteškoća sa povredom, ali on bi trebalo da nosi igru crno-belih na ovom susretu. Tu je i odlični Alen Smailagić, kao i pokretljivi Jam Madar.

Želeće Partizan, poput ostalih pretendenata za najviši plasman u pobedničkoj noti da započne ciklus u AdmiralBet ABA ligil. Većih iznenađenja u uvodnom kolu, izuzev poraza Mornara od Cibone nije bilo.

Utakmica između Zadra i Partizana igra se večeras od 18.00 sati, a potom ekspedicija srpskog kluba ostaje u Hrvatskoj budući da ih već u četvrtak očekuje duel sa Splitom, takođe na gostovanju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke