AdmiralBet ABA nedeljni matine, duel dvojice Vladimira Jovanovića!

Autor: Ivan Cvetković
subota 08.01.2022.
13:40
Izvor: Sportske.net, Beta

Utakmica Mega - Cibona igra se sutra od 12.00 u Hali "Mega Factory", uz ograničeno prisustvo publike.

Dragana StjepanovicStarsportphoto ©
Dragana StjepanovicStarsportphoto ©

Povezane vesti

Trener košarkaša Mege Vladimir Jovanović rekao je danas da će u predstojećoj utakmici protiv Cibone u AdmiralBet ABA ligi ključ biti da njegova ekipa pronadje ritam posle situacije sa kovidom u kojem je prethodno bila.

Prethodne dve utakmice Mege u AdmiralBet ABA ligi su odložene zbog velikog broja pozitivnih nalaza na kovid-19 medju igračima i stručnim štabom kluba, pa će meč protiv Cibone biti prvi od 19. decembra i utakmice sa Zadrom.

Jovanović se prvo osvrnuo na tu situaciju i istakao da je njegov tim dvadesetak dana bez utakmice i da više od 15 dana nije mogao da trenira u kompletnom sastavu,

"I na utakmici protiv Cibone nećemo biti kompletni, Nikola Jović koji se poslednji zarazio je još u fazi oporavka", rekao je Jovanović za klupski sajt.

S obzirom na novonastalu situaciju, Mega je potpisala dvojicu igrača - Aleksu Uskokovića, koji će pojačati bekovsku liniju do kraja sezone, i iskusnog Borisa Savovića, koji će pojačati unutrašnju liniju.

"Mi smo se u prethodnih nekoliko dana koliko-toliko kompletirali i pokušali da se u mikro ciklusu spremimo za veoma zahtevnu utakmicu protiv Cibone koja nas očekuje. U pitanju je jako mlada i talentovana ekipa koja je odlično vođena od strane mog kolege Vlade Jovanovića", rekao je Jovanović.

"Ključ utakmice će biti da pronađemo ritam posle ove situacije sa kovidom pošto je sigurno je da će biti fizički zahtevna utakmica na šta ćemo morati da pronađemo način da odgovorimo", istakao je trener Mege.

Mega ovu dočekuje sa pet pobeda i sedam poraza, dok Cibona ima skor 5/9.

Krilni centar Mege Boriša Simanić rekao je da njegovu ekipu očekuje teška utakmica, pogotovo zbog situacije sa korona virusom u prethodnom periodu.

"Pamtimo poraz iz Zagreba gde smo vodili 17 razlike na poluvremenu i na kraju ispustili utakmicu. Iako nismo bili kompletni na treninzima, na nama je da damo sve od sebe da odbranimo domaći teren i ostvarimo pobedu", rekao je Simanić.

Utakmica Mega - Cibona igra se sutra od 12.00 u Hali "Mega Factory", uz ograničeno prisustvo publike.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke