AdmiralBet ABA - Umalo drama na Žocovom povratku, Partizan preživeo i slavio u Zadru!

Autor: Ivan Cvetković
ponedeljak 27.09.2021.
19:46
Izvor: Sportske.net

Teže nego što se očekivalo "crno-beli" ostvarili pobedu na startu sezone.

Zadar/Zvonko Kudelin
Zadar/Zvonko Kudelin

Povezane vesti

U poslednjoj utakmici prvog kola AdmiralBet ABA lige, košarkaši Partizana savladali su Zadar u gostima rezultatom 78:73 (21:21, 13:21, 20:18, 19:18).

Najtrofejniji evropski trener Željko Obradović koji je proteklog leta preuzeo Partizan debitovao je pobedom u takmičarskim mečevima, ali bilo je to mnogo teže nego što su mnogi očekivali.

Na početku meča istakao se Luković koji je zadavao velike probleme odbrani "crno-belih" koji su i pored toga uspevali da održavaju vođstvo.

Ubrzo je "proradio" Panter sa deset poena u prvoj četvrtini, ali je zahvaljujući trojci Jordana Zadar poravnao rezultat pred odlazak na kraći odmor - 21:21.

U drugoj četvrtini videli smo prilično bolju odbranu gostiju, na to se nadovezao i Zagorac sa osam poena i dva skoka, dok ga je ispratio i Avramović što je dovelo do osam poena prednosti Partizana na poluvremenu - 34:42.

Partizan je dobro započeo drugo poluvreme trojkom Madara, nakon toga ponovo stigao do dvocifrene prednosti, ali su serija grešaka i dve trojke Jordana održali Zadar u igri pred poslednju deonicu - 54:60.

Poenima Vukovića i Drežnjaka Zadar stigao na samo poen zaostatka koji je u jednom trenutku došao i do izjednačenja, no Mur je dvema trojkama u veoma bitnim momentima uspeo da vrati prednost svojoj ekipi.

Partizan je u poslednji minut ušao sa tri poena prednosti, a tačku na utakmicu stavili su Trifunović i Panter poenima sa slobodnog bacanja.

Najefikasniji igrač meča bio je Vuković sa 16 poena i uz to dodatnih sedam uhvaćenih skokova, a sledi ga Jordano sa 15.

U Partizanu Dalas Mur i Panter postigli su po 14 poena, Avramović i Trifunović po 11, dok je Zek Ladej ostvario dabl-dabl učinak sa 10 poena i 10 skokova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke