AdmiralBet ABA - Zvezdin dirigent Volters, Simonović dokrajčio Megu dalekometnom paljbom!

Autor: Ivan Cvetković
ponedeljak 01.11.2021.
19:50
Izvor: Sportske.net

Nova rutinska pobeda Zvezde u domaćem takmičenju.

KK Crvena zvezda
KK Crvena zvezda

Povezane vesti

Crvena zvezda ostvarila je pobedu nad Megom 81:67 (24:16, 22:16, 14:16, 18:17) u okviru šestog kola AdmiralBet ABA lige.

Ekipa Dejana Radonjića uspela je da trijumfuje posle dva poraza u Evroligi, ovoga puta u regionalnom takmičenju

Prilično brzo je Zvezda stigla do prednosti već sredinom prve četvrtine koju su, zahvaljujući dobrim partijama Voltersa i Kalinića završili sa osam poena prednosti.

Usledila je još bolja igra na početku druge deonice, to se poklopilo sa slabim izdanjem Mege koja je sredinom druge četvrtine imala čak 21 poen zaostatka.

Serijom 9:0 ekipa Vlada Jovanovića uspela je da smanji prednost Zvezde na poluvremenu - 46:32.

Treća četvrtina donela nam je nešto "tvrđu" košarku sa malo poena, "crveno-beli" su nastavili lošu seriju šuta za tri poena, dok je Mega poenima Matkovića uspela da zaostatak učini jednocifrenim.

Ipak, pred poslednjih 10 minuta Zvezda je imala 12 poena prednosti, što je na kraju i uvećala zahvaljujući i raspoloženom Simononoviću koji je postigao tri trojke. Na kraju, rutinska pobeda "crveno-belih" i pored serije 10:2 gostiju u finišu meča - 81:67.

U Crvenoj zvezdi Nejt Volters postigao je 13 poena i na to dodao četiri skoka i pet asistencija, Kalinić i Simonović dodali su po 11 poena, a Dobrić 10.

Što se Mege tiče, Aleksander Balcerovski je odigrao odličan meč sa 19 poena, četiri skoka i tri asistencije. Dvocifreni su bili još i Matković sa 14 (uz šest skokova) i Đurišić sa 10 poena.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke