AdmiralBet KLS - Gosti mnogo bolje prošli, Dinamik stopostotan, Dunav prekinuo seriju poraza

Autor: Darko Mitrović
subota 19.11.2022.
23:23
Izvor: Sportske.net, Beta

Pet utakmica devetog kola odigranio je večeras.

Povezane vesti

Košarkaši Spartaka pobedili su večeras u Novom Pazaru istoimenog domaćina sa 66:64, u meču devetog kola AdmiralBet Košarkaške lige Srbije.

Iako je Novi Pazar nekoliko puta imao 14 poena prednosti, Subotičani su preokrenuli i stigli do trijumfa poenima Filipa Barne sa linije za slobodna bacanja.

Do kraja je ostalo nešto manje od 18 sekundi, a odgovornost u pazarskom timu preuzeo je Bogdan Mikavica, koji je promašio polaganje za produžetak.

Ekipu Spartaka predvodili su Pi Džej Hardi sa 16 i Barna sa 15 koševa, dok su po 10 koševa za Subotičene dodali Kasim Nikolson i Aleksandar Danilović.

Mikavica i Filip Bakić sa po 14 poena bili su najefikasniji u poraženom sastavu, a sledio ih je Asmir Numanović sa 11 poena.

Meč u Dvorani Sportske akademije Douš pratilo je oko 400 gledalaca.

Spartak je peti na tabeli sa odnosom pobeda i poraza 6/2, dok je Pazar na 12. mestu sa skorom 2/7.

Novi Pazar u 10. kolu dočekuje ekipu Zlatibora, a Spartak u Subotici igra protiv Vojvodine.

Uzbudljivo je bilo i u Leskovcu, gde je Dunav konačno prekinuo dugu seriju poraza i slavio u dramatičnoj završnici protiv domaćeg Zdravlja sa 67:66. Čovek odluke bio je Milan Vulić koji je postigao odlučujuće poene sa linije slobodnih bacanja na tri sekunde do kraja. On je bio i najefikasniji u pobedničkoj ekipi sa 19 poena.

Ovo je tek druga pobeda Dunava u devet odigranih kola, a isti učinak sada ima i Zdravlje.

Pobedu u gostima ostvarila je i Sloboda koja je sa 74:71 savladala domaću Kolubaru, uz 17 poena najefikasnijeg Kapetanovića, baš kao i Dinamik koji je očekivano savladao poslednjeplasiranu ekipu Čačak 94 sa 82:76, a Mihailo Bošković je briljirao sa 18 poena i 10 skokova.

Čast domaćina spasio je Metalac koji je na svom terenu ubedljivo savladao ekipu OKK Beograda sa 95:69, uz 25 poena Dafija, sedam asistencija i šest skokova.

Na tabeli vodi Dinamik sa svih devet pobeda, slede Metalac i Zlatibor sa skorom 8-1, a Vojvodina je četvrta sa sedam pobeda i dva poraza.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke