AdmiralBet KLS - Kragujevčani sve bolji, Vrščani raspucani

Autor: Darko Mitrović
sreda 27.10.2021.
20:33
Izvor: Sportske.net

Večeras odigrano šest utakmica petog kola AdmiralBet Košarkaške lige Srbije.

Povezane vesti

Kako sezona odmiče, kragujevački Radnički igra sve bolje, a večeras je na svom terenu savladao ekipu Kolubare rezultatom 77:64. Radnički je večeras sve vreme imao rezultatsku prednost i na kraju došao do zaslužene pobede. Kao i obično, veteran Raško Katić je i ovoga puta bio najbolji u ekipi kragujevačkog tima sa 20 poena i šest skokova. Raičević i Mitrović su ga pratili sa po 12 poena. Kod gostiju najefikasniji Todorić sa 12 poena.

Radnički sada ima skor 3-2, a Kolubara je pretrpela četvrti poraz u pet odigranih kola.

Vrh tabele sa skorom 4-1 drži Dinamik posle večerašnje pobede nad leskovačkim Zdravljem rezultatom 77:68. Domaći su sjajno odigrali prvo poluvreme, pa su posle prvih 20 minuta vodili sa 58:35 i u nastavku su bez problema stigli do trijumfa. Vuk Đorđević je sa 22 poena predvodio ekipu Dinamika, a kod gostiju najefikasniji Hadson sa 17 poena.

Najefikasniji večeras bio je Vršac, koji je na svom terenu deklasirao ekipu Slodesa sa 105:79 i stigao do treće pobede u sezoni. Vasiljević sa 22 i Dimić sa 20 poena bili su najbolji kod domaćih, a Filip Anđušić najefikasniji u ekipi Slodesa sa 20 poena.

Jedinu pobedu od gostujućih ekipa ostvarila je kraljevačka Sloga, koja je savladala OKK Beograd sa 95:87. Beograđani su u većem delu meča imali rezultatsku prednost, ali je Sloga sjajno odigrala poslednju četvrtinu u kojoj je postigla 34 poena i napravila preokret za pobedu.

Karapandžić sa 19 i Kostić sa 17 poena bili su najefikasniji u ekipi Sloge, a Kovačević kod domaćina sa 24 poena. Sada i Sloga i OKK Beogtrad imaju skoro od po dve pobede i tri poraza.

Ubedljiva na svom terenu bila je Sloboda koja je sa 90:70 savladala Metalac uz 22 poena Dimitrijevića i 19 Alekse Ilića, dok je Zlatibor kao gost savladao ekipu Dunava sa 92:66, uz 23 poena Tadije Tadića.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke