AdmiralBet KLS opet u Kragujevcu

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 11.03.2023.
20:04
Izvor: Sportske.net

Radnički je uspeo ekspresno da se vrati u AdmiralBet KLS.

SPD Radnički Kragujevac
SPD Radnički Kragujevac

Povezane vesti

Posle prošlogodišnjeg ispadanja koje je bilo neočekivano, Radnički je uspeo da se vrati u AdmiralBet KLS, od danas je to i matematički sigurno jer je savladana ekipa Slodesa u Beogradu sa 99:100. 

Kvintet dvocifrenih u pobedničkom sastavu predvodio je Milić Blagojević sa 23 poena i 9 skokova. Sledili su ga Mihailo Jovičić i Mihailo Todorović sa po 21 postignutim poenom, s tim što je Todorović dodao i 11 skokova, dok je Jovičića samo jedna asistencija delila od „dabl-dabl“ učinka. Odličnu partiju pružio je i „meč-viner“ Đuro Dautović, koji je ubacio 20 poena, dok je Stefan Milivojević zastao na učinku od 12 postignutih poena.

Centralna figura u redovima domaće ekipe na današnjoj utakmici bio je Ognjen Ivković, koji je ubacio 29 poena, uz čak šest pogođenih trojki iz sedam pokušaja. Raspoloženi za igru bili su i Dušan Popović sa 25 i Luka Kovačević sa 21 poenom.

Pored toga što je današnjim trijumfom osigurao plasman u KLS, Radnički je došao u situaciju da ga još samo jedna pobeda deli od toga da „zacementira“ prvo mesto u plej-ofu. Do nje će četa trenera Stevana Mijovića pokušati da dođe već narednog vikenda, kada će na svom parketu ugostiti ekipu Borca iz Zemuna.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke