AdmiralBet KLS - Slavlje Kragujevčana u Leskovcu, poraz Dinamika u derbiju

Autor: Darko Mitrović
subota 09.10.2021.
23:57
Izvor: Sportske.net

Veoma zanimljivo veče u AdmiralBet Košarkaškoj ligi Srbije.

Povezane vesti

Večeras su u AdmiralBet KLS odigrane četiri utakmice drugog kola, a u centru pažnje bili su mečevi u Valjevu i Leskovcu.

Dinamik je posle ubedljive pobede na startu sezone večeras poražen u derbiju kola od Metalca u Valjevu rezultatom 90:85.

Domaći su najbolje odigrali u drugoj četvrtini kada su stekli osetniju prednost, a Dinamik nije uspeo da do kraja izbori preokret.

Andrija Marjanović je sa 22 poena predvodio Valjevce do pobede, a odličan je bio i Milenko Veljković sa 17 poena i osam skokova. U Dinamiku najefikasniji Ilija Milijašević sa 28 postignutih poena.

Zdravlje je večeras odigralo prvi meč u KLS na svom terenu posle 12 godina, ali su gosti iz Kragujevca ''ukrali šou'' Leskovčanima. Radnički je odlično odigrao prvu četvrtinu, stekao desetak poena prednosti, što u nastavku domaći dugo nisu uspeli da nadoknade.

Na ulasku u sam finiš meča, ekipa Zdarvlja stiže do izjednačenja na 71:71, ali na sekund pre kraja Filip Dumić pogađa trojku i donosi prvu pobedu Radničkom u novoj sezoni.

Veteran Raško Katić je sa 21 poenom ponovo bio najefikasniji u kragujevačkom timu, a pratili su ga Đerasimović sa 14 i Nikola Veljović sa 13 poena. Kod Leskovčana najbolji Stefan Đorđević sa 15 poena.

Partizanova ''filijala'' Dunav je večeras na svom terenu savladao Vršac sa 76:69. Dušan Juzbašić je bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi sa 16 poena, a pratila su ga ''Partizanova deca'' - Đorđije Jovanović sa 15 i Mihailo Petrović sa 14 poena. Kod Vrščana bolji od ostalih bio je Nikolić sa 13 poena.

Zanimljivo je bilo i u duelu Kolubare i Slobode, a gosti iz Užica su slavili sa 73:71. Đorđe Dimitrijević je sa 17 poena predvodio ekipu Slobode, a Nikola Simić je sa 22 poena bio najefikasniji u domaćem timu.

KLS, drugo kolo

Subota:

Zdravlje - Radnički 71:74
Dunav - Vršac 76:69
Metalac - Dinamik 90:85
Kolubara - Sloboda 71:73.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke