AdmiralBet KLS - Sloboda ređa pobede, Partizanova filijala poraze, drama u Kragujevcu

Autor: Darko Mitrović
subota 30.10.2021.
23:29
Izvor: Sportske.net

Ovog vikenda igra se šesto kolo AdmiralBet Košarkaške lige Srbije.

Povezane vesti

Užička Sloboda je i dalje u najboljoj formi, vezala je petu uzastopnu pobedu i zauzela vrh tabele. Najnoviji trijumf Užičani su ostvarili na gostovanju ekipi Slodesa rezultatom 100:81.

Prvo poluvreme je bilo veoma efikasno na obe strane, bilo je 57:50 za Slobodu koja je u nastavku popravila igru u odbrani i stigla do ubedljivog trijumfa.

Ilić sa 25 i Prijović sa 19 poena i osam skokova su predvodili Slobodu do pobede. Todorović je sa 27 poena i 10 skokova bio najefikasniji u domaćoj ekipi, a Hristov je upisao 21. 

Efikasan meč odigrali su i Kolubara i Zlatibor, a domaći tim je slavio sa 100:96 i upisao drugu pobedu od početka sezone. Simić sa 34 poena i sedam asistencija bio je ubedljivo najbolji akter u ekipi Kolubare, a kod gostiju to su Čabrilo sa 28 i Kutlešić sa 26 poena.

Partizanova filijala Dunav upisala je četvrti uzastopni poraz, ovoga puta na gostovanju Metalcu u Valjevu rezultatom 74:64. To je četvrta pobeda Metalca, a Dunav je upisao peti poraz. Marjanović je sa 18 poena bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi, Mijajlović je upisao 15, a Veljković 13 poena i 15 skokova. U ekipi Dunava istakli su se Dušan Tanasković sa 19 i Đorđije Jovanović sa 15 poena.

Najuzbudljivije je bilo u Kragujevcu, gde je OKK Beograd tek posle produžetka savladao domaću ekipu Radničkog sa 101:85.

Ravnopravna borba vodila se svih 40 minuta regularnog toka meča, ekipe su se smenjivale u vođstvu, pa je na kraju rezultat bio 80:80. Ali, u produžetku su gosti bili znatno bolji i čak stigli do ubedljivog trijumfa.

Kovačević je sa 27 poena i devet skokova bio najbolji u ekipi OKK Beograda, a Kragujevčane je kao i obično predvodio Raško Katić sa 23 poena i po šest skokova i asistencija.

Sada i jedni i drugi imaju skor 3-3.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke