AdmiralBet KLS - ''Stotka'' Mutine Vojvodine, Zemunci opet trijumfovali

Autor: Darko Mitrović
petak 08.10.2021.
19:27
Izvor: Sportske.net

Posle kiksa na startu, iskusni stručnjak postavlja stvari na svoje mesto.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Odigrane su prve dve utakmice drugog kola AdmiralBet Košarkaške lige Srbije.

Premijerni meč ovog kola odigrale su ekipe Slodesa i Vojvodine, a gosti iz Novog Sada, predvođeni Miroslavom ''Mutom'' Nikolićem sa klupe, ubedljivo su trijumfovali rezultatom 100:70.

Razlika u kvalitetu bila je vidljiva već u prvoj četvrtini koju je Vojvodina dobila sa 29:12, do poluvremena je već bilo 54:27 i u nastavku se samo postavljalo pitanje kojom razlikom će gosti dobiti ovaj meč.

Najzaslužniji za ubedljiv trijumf Vojvodine bio je Nikola Gaćeša sa 21 poenom, pri čemu je šutirao 3/3 za tri i 3/4 za dva poena. Odličan je bio i Aleksa Zarić sa 19 poena, a po 15 su upisali Nik Nikolas i Dušan Beslać. Domaće je predvodio Manojlović sa 12 poena.

Vojvodini je ovo prvi trijumf posle startnog poraza od Metalca na svom terenu, a Slodes je pretrpeo i drugi poraz.

Nešto kasnije u Zemunu, Mladost je savladala ekipu Sloge iz Kraljeva sa 82:74, što je Zemuncima druga pobeda u prva dva kola, a Kraljevčanima je ovo drugi poraz.

Ispostavilo se da je bila ključna druga četvrtina u kojoj je Mladost stekla dvocifrenu prednost i u nastavku nije dozvolila preokret gostima.

Livingston je sa 20 poena, osam asistencija i tri skoka bio najbolji u pobedničkoj ekipi, a Strahinja Gavrilović i Andrija Bojić su upisali po 15 poena. Goste je predvodio Jovan Stamenić sa 20 postignutih poena.

Utakmica između Zlatibora i Tamiša je odložena.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke