AdmiralBet KLS - Uzbudljivo u Leskovcu i Zemunu, Valjevci sigurni

Autor: Darko Mitrović
petak 22.10.2021.
20:25
Izvor: Sportske.net

Odigrane prve utakmice četvrtog kola AdmiralBet Košarkaške lige Srbije.

Beta/Branislav Božić/Mo
Beta/Branislav Božić/Mo

Povezane vesti

Najubedljiviji je bio Metalac koji je u Valjevu savladao ekipu Vršca rezultatom 85:74. Gosti su tokom prvog poluvremena bili bolji rival, imali su vođstvo, ali domaći su u nastavku stigli do preokreta i na kraju do ubedljivog trijumfa.

Marjanović sa 21 i Veljković sa 18 poena bili su najefikasniji u pobedničkoj ekipi, a Vrščane je predvodio Vasiljević sa 17 poena i devet skokova.

Metalac je sada na vrhu tabele sa tri pobede i jednim porazom, Vršac sada ima učinak 2-2.

Prvi poraz od početka sezone doživela je ekipa Mladosti koja je večeras na svom terenu u zemunu poražena od OKK Beograda rezultatom 90:87.

Bila je to uglavnom ravnopravna borba tokom svih 40 minuta. Početkom poslednje deonice ''Klonferi'' su poveli sa 77:70, Mladost je potom uspela da izjednači na 85:85, ali je sam finiš meča pripao gostima koji su stigli do svog drugog trijumfa.

Kovačević je sa 28 poena, 11 skokova i sedam asistencija bio najbolji u OKK Beogradu, pratio ga je Bogavac sa 21 poenom a kod domaćina su se istakli Bojić sa 31, Livingston sa 24 i Belić sa 17 poena.

Dramatična završnica obeležila je i duel u Leskovcu, gde je ekipa Vojvodine na kraju slavila u duelu sa ekipom Zdravlja rezultatom 60:57. Vojvodina je u najvećem delu drugog poluvremena imala blagu prednost, Zdravlje je stiglo do izjednačenja na 55:55, ali je u ključnim trenucima tim Miroslava nikolića imao više koncentracije.

Gaćeša je sa 14 poena bio najefikasniji u ekipi vojvodine, Ljubičić je upisao 11, uz sedanm skokova i šest asistencija, a domaće su predvodili Jović i Stamenković sa po 10 poena.

Vojvodini je ovo treća pobeda, pa sa Metalcem i ekipom Mladosti deli prvo mesto, a Zdravlje ima polovičan učinak posle četiri kola.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke