AdmiralBet ABA liga otkrila kako izgleda trofej "Dejan Milojević"

Autor: Mladen Heleta
četvrtak 18.04.2024.
17:31
Izvor: Sportske.net

Trofej će dobiti MVP takmičenja.

AP Photo/Jeff Chiu
AP Photo/Jeff Chiu

Povezane vesti

Regionalna košarkaška AdmiralBet ABA liga otkrila je danas izgled trofeja "Dejan Milojević", koji će se od ove sezone dodeljivati najkorisnijem igraču lige.

Nekadašnji srpski proslavljeni košarkaš i trener iznenada je preminuo početkom godine u 47. godini života od posledica srčanog udara. Preminuo je u Solt Lejk Sitiju, u koji je stigao sa svojim Golden Stejt Voriorsima, u kojima je bio pomoćni trener, na meč NBA lige protiv Jute Džez.

Samo nedelju dana kasnije doneta je odluka da trofej za najboljeg igrača regularnog dela sezone nositi ime po njemu.

"Trofej ne liči na svog imenjaka, jer nam je bilo važno da trofej samo simbolizuje Milojevićevu izuzetnu karijeru i da na njemu ima detalja koji se odnose na neki deo Milojevićevog ABA puta, kao i na njegove najveće vrednosti i snage.

Stoga je osnova trofeja napravljena tako da ima 4 strane koje simbolizuju 4 sezone koje je igrao u ABA ligi. Natpisi na trofeju, koji uključuju njegovo ime i naziv nagrade, imaju 3 reda koji simbolizuju 3 MVP nagrade koje je Dejan Milojević osvojio.

Ceo trofej je visok tačno 13 inča (33 centimetra) što se odnosi na broj 13 koji je Milojević nosio dok je igrao za Budućnost i Partizan",
 navodi se u saopštenju AdmiralNet ABA lige.



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke