Ajzea Kenan: "Radujem se derbiju sa Partizanom, Janis želi da transformiše Zvezdu"

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 27.06.2024.
15:31
Izvor: Sportske.net

Jedva čeka novu sezonu!

PA-EFE/ANDREJ CUKIC
PA-EFE/ANDREJ CUKIC

Povezane vesti

Novi košarkaš Crvene zvezde Ajzea Kenan izjavio je u razgovoru za grčki "Sport24" da je nestrpljiv povodom početka sezone.

Doskorašnji šuter Olimpijakosa ne menja boje, ali menja grad i zemlju. Igraće za bratski klub Crvenu zvezdu i biti jedna od glavnih šuterskih snaga šampiona AdmiralBet ABA lige.

U razgovoru za grčke medije otkrio je razlog potpisa za Crvenu zvezdu.

"Svi znaju da želim da budem tamo gde sam poželjan, gde je potrebno samo da izađem i igram košarku. Želim da igram na najvišem nivou i da pobeđujem. Ključ je da budeš negde gde se osećaš potrebnim, i to nema veze sa navijačima. Kod navijača postoje igrači koje vole i koje ne vole. Lepo je osetiti ljubav naroda, ali na kraju krajeva nisu oni ti koji odlučuju hoće li neko igrati, kada i koliko dugo. Takođe i da li će ostati. Navijači ne donose takve odluke".

Neizostavno pitanje bilo je o "večitom derbiju" kojih će sledeće sezone sigurno odigrati na pretek.

"Uvek se radujem ovakvim utakmicama, sada ću biti deo još jednog velikog rivalstva. Jedva čekam. Ne znam ništa o derbiju. Isto tako je bilo i za utakmice Panatinaikosa i Olimpijakosa. Nisam ništa znao dok nisam došao. Tako da se radujem što ću saznati više o istoriji duela između Crvene zvezde i Partizana. Nadam se da ću biti na pravoj strani".

Kako dodaje, ne može da dočeka start sezone, a otkrio je i šta je pričao sa trenerom Janisom Sferopulosom.

"Nestrpljiv sam, razgovarao sam sa trenerom Sferopulosom i stekao bolji uvid u njegove ideje, šta želi da izgradi. Zaista mi se dopalo. Radujem se novom izazovu i Evroligi, koja je sve bolja. Mislim da će sledeće sezone biti dosta dobrih timova, boriće se do kraja i pokušavati da se nađu u plej-ofu, kao što je bio i ove slučaj", naveo je, a zatim dodao:

"Gladan je, želi da pobeđuje na najvišem nivou. Uspeo je to da uradi u prvenstvu. Hoće da napravi grupu boraca koji imaju isti mentalitet kada izađu na teren, da daju sve u odbrani i napadu. Motivisan je da transformiše Crvenu zvezdu".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke