Ajzea Majk na radaru selektora Francuske: "Uz Željka ima priliku da postane još bolji!"

Autor: Lazar Nikolić
sreda 16.10.2024.
23:30
Izvor: Sportske.net

Sarađivali su zajedno u Burgu.

2024 Pedja Milosavljevic/STARSPORT
2024 Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Navijači Partizana sa nestrpljenjem čekaju da vide na delu letošnje pojačanje Ajzeu Majka, koji se tek oporavio od povrede i stavio na raspolaganje treneru crno-belih Željku Obradoviću.

Amerikancu će ovo biti prva sezona u Evroligi, a pre Partizana igrao je za francuski Burg, gde mu je trener bio novi selektor Francuske reprezentacije Frederik Fotu.

Fotu i Majk vodili su Burg sve do finala Evrokupa, u kojem je bolji bio novi evroligaš Pariz.

"Kada smo pričali pre dve godine, objasnili smo mu da će ukoliko bude radio šta treba, sigurno imati priliku da zaigra u Evroligi"započeo je Fotu izlaganje o Majku, pa nastavio:

"Kada se pojavila priča sa Partizanom, bili smo veoma srećni. Najpre zbog njega, a potom i zbog posla koji smo sa njim obavili. Svestran je igrač može da pokriva više pozicija, može da ide na prodor, da šutira – sjajan je saigrač."

Posebno je zadovoljan što njegov nekadašnji igrač sada sarađuje sa trofejnim Željkom Obradovićem i nada se da će ga srpski stručnjak učiniti još boljim.

"Nadam se da će se brzo adaptirati na Evroligu. Ima sjajnu priliku da postane još bolji igrač uz Obradovića", zaključio je Fotu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke