Ako je Jokić dobio jedan meč suspenzije, šta će biti sa Goberom posle ove večeri?

Autor: Nemanja Janošev
petak 12.11.2021.
08:14
Izvor: Sportske.net

Kako će ovo oceniti čelnici lige?

Laura Seitz/The Deseret News via AP
Laura Seitz/The Deseret News via AP

Povezane vesti

Košarkaši Indijana Pejsersa savladali su Juta Džeze sa 111:100 u utakmici koju je obeležio incident između Rudija Gobera i Majlsa Tarnera.

Pejsersi su kontrolisali susret od samog njegovog početka i uspeli da upišu osmu pobedu u sezoni. Imali su raspoloženog Ti-Džej Mekonela koji je sa klupe uspeo da napravi razliku i sa 21 poenom, osam skokova i pet asistencija bude najbolji akter svog tima. 

Meč će ostati upamćen po incidentu na četiri minuta do kraja utakmice, kada je Rudi Gober preterano reagovao na odgurivanje Majlsa Tarnera. Prethodno ga je francuski centar povukao, a Tarner nije želeo da mu ostane dužan, pa ga je blago odgurnuo. Tu je Gober rešio da se obračuna sa protivnikom želeći da ga baci na parket, što mu nije uspelo. Priključili su se i ostali igrači da bi sudije isključile četvoricu: Gobera, Mičela, Inglsa i Tarnera. Deblji kraj izvukli su igrači Jute, budući da ih je bilo trojica u ovoj grupaciji, a videćemo kakve kazne slede.

Nikola Jokić je zaradio meč suspenzije za svoj duel sa Markifom Morisom, američki mediji smatraju da je Gober nešto više preterao i da zaslužuje veću kaznu.


Toronto je na krilima Freda VanVelta savladao Seventiskserse (115:109) koji je upisao 32 poena, a jedan više je na suprotnoj strani imao Tajris Maksi.

Fantastična četvrotka LA Klipersa izašla je na kraj sa Majamijem 112:109. Pol Džordž sa 27, Redži Džekson sa 22, Erik Bledso sa 21 i Ivica Zubac sa 18 bila je sjajna za tim iz grada anđela, a ni sjajni Bam Adebajo nije mogao da pomogne Hitima na ovom susretu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke