Ako Partizan prođe u četvrtfinale, čeka ga jedan od najtežih rivala!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 04.03.2021.
00:06
Izvor: Sportske.net

Kako bi Partizan prošao u četvrtfinalu?

Miroslav Todorovic/Starsportphoto ©
Miroslav Todorovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Partizan je večeras ubedljivo poražen u Italiji od Trenta (69:54) u pretposlednjem kolu Top 16 faze Evrokupa i sada, po svemu sudeći, može da se nada najviše osvajanju drugog mesta u Grupi F, pod uslovom da u posednjem kolu ubedljivo savlada ekipu Metropolitansa u Ljubljani.

U tom slučaju, i uz očekivanu pobedu Lokomotive nad Trentom, sve četiri ekipe imale bi po tri pobede i tri poraza i koš-razlika bi odlučivala, o čemu smo već pisali OVDE.

Ako bi crno-beli konačno obradovali navijače i osvojili to drugo mesto u grupi za plasman među osam najboljih, već je izvesno ko bi Partizanu tamo bio protivnik.

To bi bio prvoplasirani iz Grupe H, a tu poziciju je već obezbedio ruski Uniks iz Kazanja, koji posle pet kola ima svih pet pobeda u Top 16 fazi.

Uz italijanski Virtus, to je u ovom trenutku najteži mogući rival, sa kojim je Partizan trebalo i prošle godine, u mnogo boljoj situaciji da se sastane u četvrtfinalu, ali je pandemija sve prekinula.

Sada bi Uniks bio apsolutni favorit, pa i ne ćudi opaska Miće Berića večeras na ''Sport klubu'' da je za Partizan ''možda i bolje da sa ovakvom igrom i ne ulazi u plej-of''.

A može li se izbeći Uniks i sa prvog mesta otići u četvrtfinale, gde bi rival bila Gran Kanarija ili Andora?

Veoma teško, a možda i iluzorno govoriti posle svega što smo večeras videli od crno-belih.

Da večerašnji poraz od Trenta nije bio ovako ubedljiv, te šanse bi izgledale realnije, ovako bi Lokomotiva morala da minimalnim rezultatom savlada Trento, a da Partizan deklasira Metropolitans sa najmanje 22 poena razlike. Jer, Lokomotiva sada ima ''plus 11'' koš razliku, a Partizan ''minus devet''...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke