Ako se po jutru dan poznaje...Jokić silan na otvaranju sezone, nema rešenja za MVP-ija!

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 21.10.2021.
07:27
Izvor: Sportske.net

Denver dobio šampiona Zapada na startu!

AP Photo/Matt York
AP Photo/Matt York

Povezane vesti

Nova godina, stare navike, MVP je nastavio da teroriše odbrane, već na startu je protiv šampiona Zapada, Feniksa, upozorio da za njega praktično nema rešenja, Na kraju 27 poena, 13 skokova, šut 13 od 22, imao je po dve asistencije i ukradene lopte. Iako ga nije išao šut za tri poena, Nikola je iz reketa dovodio do očaja Sanse. Ovo je slaba uteha za čišćenje u plej-ofu prošle sezone, ali se pokazalo da sa pravim Jokićem, iako i dalje bez Mareja, Nagetsi mogu da se nose i sa najboljim timovima Zapada. Kod Sansa, Buker se ispromašivao, 12 poena, Pol je uz 15 koševa, imao 10 asistencija. Ejton je završio takođe sa 15 poena, ali mu je Jokić izazvao pravu glavobolju serijom svojih trikova u napadu. 


Po tri skoka i asistencije za Pokuševskog, bez poena, Oklahoma se prema očekivanju loše provela u Juti. Džez ima strašan tim, odigrali su gvozdenu odbranu, Bojan Bogdanović je sa 22 poena vodio Džezere koji još nisu namestili šut, ali su sve drugo odradili na visokom nivou.

Novi San Antonio koji je u tranziciji je utrpao 123 poena očajnom Orlandu, Vasel i Loni Voker IV su sa klupe spakoviali 36 poena, sedmorica Sparsa su bili dvocifreni, kod Popa timski duh nosi pobedu, mada franšiza kreće u eru stvaranja nove ekipe.

Ime Udoka je debitovao kao kouč Bostona, Džajlen Braun je novog trenera dočekao sa 46 poena, ali su Seltiksi izgubili triler na Atlantiku protiv Niksa. Vodili su u prvom poluvremenu, ali se Njujork predvođen odličnim Rendlom (35 poena) vratio. Šest igrača Niksa su bili dvocifreni, a za pobedu Bostonu je falio bolji Tejtum koji je odigrao jedan od najgorih mečeva karijere. Onje promašio 15 od 20 šuteva, a u produžecima Niksi nisu oprostili, u drugom overtajmu je Furnije trojkom minut pre kraja dokrajčio rivala. Francuz je pokazao da će biti ogromno pojačanje za Njujork, završio je sa 32 poena, 

Zak Lavin se raspucao u trečoj četvretini, Čikago je odneo pobedu iz Detroita. Domaća publika u "Litl Sezars Areni" nije mogla da vidi prog pika na draftu Kejda Keningema, zbog povrede je odložio debi za Pistinse. Nikola Vučević je već u prvom poluvremenu imao dabl-dabl, sjajni Crnogorac je meč završio sa po 15 poena i skokova. 

Dža Morant je plesao protiv Kavsa, ubacio je 37 poena, imao po 6 skokova i asistencija, a Stiven Adams sa 8 poena, 14 skokova pokazao da će biti dobra zamena za Valančijunasa.

Džoel Embid je odradio svoje sa 22 poena i 12 skokova, ali je stvari u poslednjoj četvrtini preuzeo Turčin Korkmaz. Nekadašnji igrač Efesa je ubacio četiri trojke u poslednjoj četvrtini i omogućio mirnu zaršnicu Filiju. Pelikansi su bili oslabljeni, na startu sezone bez svoje prve zvezde Zajona Vilijamsona.

Šou Entonija Edvardsa na otvaranju sezone u "Tardžet Centru". Publika je bez kovid restrikcija na delu mogla da vidi Edvardsa, Taunsa i Rasela, "Vukovi" su naterali Hjuston na 24 greške, napravili 21 poen iz kontre, Edvards je ubacio 29 poena, šest trojki, Tauns brojao do 30, Rasel dodao 22. Velika trojka u punoj brzini, ali ne bi trebalo da ih ponese jer je Hjuston baš tužna ekipa. 

Vašington je poklonio prvu pobedu novom kouču Vesu Anseldu Džunioru, dobili su Reptorse, odbrana je odigrala veliku ulogu, pridošlica iz El-Eja, Montrezi Harel kao šest čovek sa 22 poena i 9 skokova dao pun doprinos. Bil najefikasniji sa 23, iako je dosta promašivao, ali kako rekosmo odbrana je spustila Kanađane na 30% šuta pa je put do trijumfa bio lagan.

Indijana je pala u finišu u Južnoj Karolini, Šarlot je sa par bacanja Pi Džej Vašingtona prelomio u poslednjim trenucima. Iznenađenje je pobeda Sakramenta protiv Portlanda, Kingsi su igrali odlično, onda odbili furiozne napade domaćih u poslednjem kvoteru, sve je stalo u jednu loptu. Pošto je Barns pogodio bacanja za ekipu iz Kalifornije, domaći su imali šansu za izjednačenje, Kingsi su umesto faula pustili Lilarda da šutira za produžetak, na njihovu sreću Dem je promašio. Nije bio raspoložen čitave večeri, loš šut i 20 poena, MekKolum mnogo opasniji sa 34. Kod pobednika, Harison Barns prevaga sa 36 poena, D'Aron Foks je dodao 27. 

Rezultati:

Šarlot - Indijana 123:122
Detroit - Čikago 88:94
Njujork - Boston 138:134 pr.
Toronto - Vašington 83:98
Memfis - Klivlend 132:121
Minesota - Hjuston 124:106
Nju Orleans - Filadelfija 97:117
San Antonio - Orlando 123:97
Juta - Oklahoma 107:86
Feniks - Denver 98:110
Portland - Sakramento 121:124

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke