''Ako Teo sa 37 godina treba da igra tako i toliko, onda neko treba da se zapita...''

Autor: Darko Mitrović
utorak 26.03.2024.
16:29
Izvor: Sportske.net, TV Arena sport

Bivši reprezentativac kritički komentarisao aktuelnu Zvezdinu sezonu.

2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Crvena zvezda je ove sezone već odbranila jedan od domaćih trofeja, ponovo je osvojila Kuop Radivoja Koraća, a u AdmiralBet ABA ligi je gotovo osigurala prvo mesto pred plej-of i prednost domaćeg terena u nokaut-fazi takmičenja.

Ipak, zbog još jendog neuspelog pokušaja da se domogne plej-ofa ili bar plej-ina Evrolige, ukupni utisak nije zadovoljavajući za deo košarkaške javnosti.

Zvezdin dosadašnji učinak ove sezone je u najnovijoj emisiji ''U obruču'' na TV Arena sport komentarisao i nekadašnji reprezentativac naše zemlje Vladimir Micov koji je takođe očekivao više od crveno-belih ove sezone.

''Baš su prevelike oscilacije, svih igrača. Na Balkanu kratko pamtimo ko si i šta si, a mnogo je loših komentara bilo za Teove igre početkom sezone, dok ga sada ga svi dižu u nebesa i svi jedva čekaju da uđe. Kako on izađe na teren, tako se prospe magija, krenu da igraju lepršavije. A ljudi, ako on sa 37 godina treba da igra tako i toliko, onda je to sramota, onda neko u klubu treba da se zapita gde je problem", smatra Micov.

Promena trenera u prvom delu sezone nije imala prevelikog efekta na učinak u Evroligi.

"Da li je trener napravio ekipu ili nije, problem Zvezde je da ne mogu godinama da naprave rezultat, a sve više i više je ulaganja i sve bolja i bolja imena. Trener odlazi, pa na kraju saznaš ko je pravio ekipu, a bitno je da se zna odgovornost, ciljevi... 

I Partizan je najavljivao Fajnal-for, daleko je od toga, Zvezda je najavljivala Top 8, daleko je od toga i sada je i zvanično daleko od toga. Na kraju valjda neko snosi odgovornost, da vidimo šta se desilo, nije uvek trener kriv, ali jeste na kraju prvi koji najviše strada, retko koji trener hvata kontinuitet od nekoliko godina", objašnjava Micov.

Neizbežna tema u ovoj priči je i Šabaz Nejpir, koji je umesto najvećeg pojačanja prošlog leta postao Zvezdin veliki promašaj ove sezone.

"Možda i nije hteo (da igra)... Gledao sam na terenu par utakmica, imao sam dosta takvih igrača, gde ti sve zgleda dosta polako, sporo, sa žvakom u ustima. Ludeo sam od takvih igrača! 

Imao je takvo ponašanje. Bio sam kod Duška Ivanovića u Baskoniji, kada je bilo još gore, manje utakmica a više treninga, on to stvarno ne trpi. Čitamo po novinama šta se dešava, ali verovatno nisu mogli da kliknu", zaključio je Micov.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke