Bajern ne može bez Lučića - Alba došla do "brejka" u Minhenu!

Autor: Lazar Nikolić
utorak 14.06.2022.
21:05
Izvor: Sportske.net

Još jedna pobeda i titula.

EPA-EFE/PHILIPP GUELLAND
EPA-EFE/PHILIPP GUELLAND

Povezane vesti

Košarkaši Albe savladali su Bajern u Minhenu sa 71:58 i došli na prag titule u Nemačkoj, jer sada vode sa 2:0 u finalnoj seriji šampionata.

U veoma "tvrdoj" utakmici, ekipa iz Berlina uspela je da spusti Bajern na ispod 60 poena i tako dođe do velike gostujuće pobede.

Od starta meča Berlinci su imali prednost. Ona nije prelazila pet poena u prvoj četvrtini, ali se Alba prvi put ozbiljnije odlepila na početku drugog kvartala (29:19).

Ekipa Izreala Gonzaleza konstnanto je održavala stečenu prednost, a na poluvreme se otišlo sa maksimalnih +12 (38:26) za goste.

Nisu imali odgovor na sjajnu igru Albe igrači Andree Trinkijerija, razlika je u tećoj četvrtini samo rasla do velikih +18 (51:33). Tada je pitanje pobednika praktično bilo rešeno.

Bajern je u finišu meča uspeo da dođe do jednocifrenog zaostatka (58:66), ali nisu bili ni blizu velikog preokreta.

Najjefikasniji u pobedničkoj ekipi bili su Mamadu Lo i Dželen Smit sa po 13 poena. U Bajernu jedini dvocifren bio je Dešon Tomas sa 13 poena, dok je naš Nemanja Jaramaz ubacio sedam poena. 

Veliki hendikep za Bavarce bio je izostanak Vladimira Lučića, koji zbog povrede nije mogao da pomogne svojim saigračima.

Alba će prvu "meč loptu" imati za tri dana kada će na domaćem parketu igrati za titulu šampiona.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke