Berlin u crno-belom, traje Partizanova nada!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 04.04.2024.
22:25
Izvor: Sportske.net

Partizan ostvario prvu od dve neophodne pobede za plasman u plej-in Evrolige.

2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Košarkaši Partizana ostali su u trci za plasman u plej-in, pošto su večeras u okviru 33. kola Evrolige savladali domaću Albu u Berlinu rezultatom 94:83.

Crno-beli sada imaju skor od 15 pobeda i 18 poraza, ali za povratak na deseto mesto koje vodi u narednu fazu takmičenja, biće im neophodan i bar jedan poraz Efesa u preostale dve utakmice istanbulskog tima, ili dva poraza Baskonije.

Što se tiče Albe, ona je odavno na poslednjem mestu, a ovo joj je bio 28. poraz u 33 meča.

Uz podršku velikog broja svojih navijača koji su doputovali i u Berlin, Partizan je vrlo dobro započeo večerašnju utakmicu, a pogotovo se to odnosi na Zeka Ledeja, zahvaljući kome su crno-beli brzo poveli sa 9:2.

Brzo su i ispustili tu prednost, Alba je izjednačila na 15:15, ali završnica prve četvrtine ponovo pripada Partizanu koji pravu seriju 8:0, a uz Ledeja su sve značajniju ulogu u napadu imali i Doužer i Naneli.

Druga četvrtina je protekla u sigurnoj igri Partizana, nije bilo značajnijih oscilacija, a trio Ledej-Doužer-Naneli je nastavio da pravi probleme odbrani domaćih, pa je posle jedne Nanelijeve trojke Partizan u finišu poluvremena imao i 16 poena prednosti - 45:29.


U drugo poluvreme Partizan je ušao sa 13 poena prednosti, ali već posle par minuta igre u trećem kvartalu trener Željko Obradović je morao da zatraži tajm-aut, jer se prednost njegovog tima ekspresno prepolovila.

Predvođena raspoloženim Johanesom Timanom, Alba je ušla sa znatno većom energijom u drugi deo meča, a odličan početak treće četvrtine joj je dodatno podigao samopouzdanje. Ipak, Partizan je uspeo da zaustavi taj nalet domaćih i ne dozvoli da tim iz Berlina dođe do rezultatskog egala.

Odličnu rolu u tom periodu imao je i Danilo Anđušić, rešio je nekoliko napada crno-belih svojim poenima ili alej-upom za Smailagića i Partizan je na kraju treće četvrtine imao deset poena prednosti - 84:74.

Novi nalet nemačkog tima usledio je početkom četvrte deonice kada je Alba stigla na samo četiri poena zaostatka, ali Partizan uzvraća serijom 11:3 i uvodi meč u mirniju završnicu.

Džejms Naneli sa 19, Panter i Doužer sa po 15 i Ledej sa 14 poena i 6 skokova predvoidili su ekipu Partizana do veoma važne pobede, a u ekipi Albe ubedljivo najbolji bio je Timan sa 20 poena i 11 skokova.

-


-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke