Alba Partizanov najlakši i najteži evroligaški ispit, "albatrosi" nemaju pobedu još od Zvezde!

Autor: Lazar Nikolić
petak 29.03.2024.
13:45
Izvor: Sportske.net

Crno-beli moraju da slave u Berlinu.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2023
Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2023

Povezane vesti

Porazom od Olimpijakosa u "Areni" košarkaši Partizana izgubili su mogućnost da se sami pitaju o svojoj sudbini kada je u pitanju plasman u plej-in Evrolige dva kola pre kraja ligaškog dela takmičenja.

Crno-beli su trenutno na 13. poziciji sa skorom 14-18, koliko takođe imaju Žalgiris, Armani i Valensija, dok je na desetom mestu Efesa sa pobedom više, a deveta Baskonija koja ima dva trijumfa prednosti u odnosu na ove timove.

Pošto Partizan ima bolji međusobni skor od ovih timova, to znači da je ekipi Željka Obradovića dovoljno da se izjedanči po broju trijumfa kako bi ih pretekao na tabeli. Za to će biti potreban jedan poraz Efesa ili oba Baskonije, ali pre svega da crno-beli savladaju svoja dva naredna rivala Albu u Berlinu i Valensiji.

Partizan gostuje Albi u četvrtak 4. aprila od 20.30 i izgovora nema.

"Albatrosi" su ubedljivo najslabiji tim u Evroligi, poslednji su na tabeli sa svega pet pobeda do sada. Večeras ih očekujeg gostovanje Feneru u Istanbulu i skoro sigurno deveti uzastopni poraz u Evroligi.

Alba je poslednji trijumf u elitnom takmičenju ostvarila još 25. januara kada je u 23. kolu savladala Crvenu zvezdu kod kuće sa 89:80.

Nakon toga Alba je redom gubila od Olimpijakosa, Valensije, Barselone, Makabija, Baskonije, Monaka, Reala i Efesa. Prvih pet utakmica u ovom nizu nemački tim gubio je sa dvocifrenom razlikom, a tek je u poslednje tri pružio veći odbor, čak su u poslednjem meču protiv Efesa imali i napad za pobedu, ali je Tajrik Džons blokadom sačuvao trijumf Turcima, koji ih je pogurao do desete pozicije na kojoj se sada nalaze.

Nije imao problem Partizan sa Albom u prvom delu sezone. U "Areni" su crno-beli slavili sa ubedljivih 89:74 17. novembra u devetom kolu.

Ipak, sada će ulog i pritisak biti mnogo veći na tim Željka Obradovića koji je u delikatnoj situaciji i lošoj formi, jer ima samo jedan trijumf u poslednjih pet evroligaških utakmica, ali je "fenjeraš" idealan protivnik da se dođe do pobede koja "život znači".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke