Aleksa i Zvezdina klupa, šta se dešavalo?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 06.03.2022.
23:35
Izvor: Sportske.net

Mnogi su mislili da je u pitanju provokacija, ali...

Marko Djokovic/Starsport
Marko Djokovic/Starsport

Povezane vesti

Reprezentativac Srbije Aleksa Avramović večeras je odigrao najbolju utakmicu od dolaska u Partizan, i to baš protiv najvećeg rivala, Crvene zvezde.

To se pogotovo odnosi na drugo poluvreme, tokom kog je upisao čak 31 poen, uz osam trojki iz deset pokušaja, a Partizan je na kraju slavio sa 98:84.

Navijačima Crvene zvezde su zasmetale pojedine Avramovićeve gestikulacije ka Zvezdinoj klupi, mnogi su to protumačili kao provokacije, ali je posle meča bek Partizana objasnio o čemu se radilo.

''Izvinio sam se za taj postupak, ako je neko shvatio kao provokaciju, nikoga nisam hteo da isprovociram, to je bila interna šala između nebojše Ilića, našeg tim menadžera reprezentacije i mene. Znali smo da igramo derbi i kroz reprezentaciju smo se šalili. Nastavio sam sa njim da se šalim i sada. Nikakva provokacija ni za klupu Zvezde ni za trenera, to nije u mom maniru, izvinio sam se njihovim igračima i to je to - poručio je Avramović, koji ističe da su igrači Partizana bili posebno motivisani jer ih je Zvezda razbila u prva dva meča ove sezone'', objasnio je Avramović.

On je otkrio i da mu večerašnje poluvreme nije rekordno po broju poena u jednoj utakmici.

''Dao sam 36 protiv Mladosti iz Zemuna, ali nikad nisam dao osam trojki'', kaže Avramović.

Naravno, presrećan je zbog svoje fenomenalne partije, a u razgovoru sa novinarima je otkrio i kako je došlo do prekretnice u njegovoj igri.

''Osećam se fenomenalno, išla me je lopta, saigrači su mi verovali, uvek sam znao da dam koš, to sam radio u Italiji i Španiji, ova utakmica je bila posebna, malo ima i do ponosa, Zvezda nas je razbila u prve dve utakmice ove sezone, znali smo da moramo da igramo čvrsto u odbrani, u drugom smo imali neke greške, koje smo ispravili fantastičnim napadom. Odigrali smo dobru utakmicu napadački, bili smo silno motivisani. Kevin je povukao u prvom, ja u drugom poluvremenu.

Imao sam jako lošu nedelju iza sebe, loše sam trenirao, imao sam razgovor i sa trenerom, pričali smo o situaciji, to mi je vratilo veru u sebe, dalo samopouzdanje, selektor mi je dao do znanja da mi veruje, podigao mi je samopouzdanje da mogu više, ako pričamo o individualnoj igri. Kroz energiju u odbrani sam obavljao dobar posao u prvom delu sezone, sada je krenulo i u napadu'', izjavio je Avramović, pohvalio atmosferu i naglasio da će ovaj meč pamtiti celog života.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke